Άρθρο Localit 31 Ιουλίου, 2024

Καλαμάτα: Σε λειτουργία το info kiosk του Δήμου στην προκυμαία του Λιμανιού

Σε λειτουργία τέθηκε το τουριστικό περίπτερο (info kiosk) του Δήμου Καλαμάτας που βρίσκεται στην προκυμαία του Λιμένα της πόλης.

Το info kiosk περιλαμβάνει τρεις διαδραστικές οθόνες αναβαθμίζοντας την εμπειρία πληροφόρησης που μπορεί να έχει ο επισκέπτης της Mεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, στη μια διαδραστική οθόνη εμπεριέχονται φωτογραφίες από διάφορα αξιοθέατα και τοπόσημα του Δήμου, καθώς και πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον επισκέπτη.

Οι διαδραστικές οθόνες είναι ουσιαστικά οθόνες αφής, και έτσι ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μόνος του την πληροφορία που τον ενδιαφέρει. Υπάρχει οθόνη αφής-διαδραστικός χάρτης, όπου παρέχεται πληθώρα πληροφοριών αλλά και διαδραστική οθόνη όπου  μπορεί ο επισκέπτης να βγάλει selfie με τον ίδιο και την παρέα του σε όποιο σημείο  της πόλης επιθυμεί, επιλέγοντας ψηφιακά από τις δυνατότητες που του δίνει η οθόνη (π.χ. πάρκο, παραλία κ.α.). Δηλώνοντας τα στοιχεία του, έρχεται στη συνέχεια ψηφιακά στο e-mail του η φωτογραφία του.

Σημειώνεται ότι, το διαδραστικό  περιβάλλον τουριστικής πληροφόρησης των επισκεπτών  είναι ίδιο με αυτό που έχει εγκατασταθεί και στο ιστορικό Δημαρχείο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Στόχος είναι η πληροφόρηση των επισκεπτών να γίνεται ευχάριστα, καθώς τα συστήματα είναι εύχρηστα από όλες τις ηλικίες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης και σε άλλες γλώσσες.

Το info kiosk λειτουργεί καθημερινά από τις 19:30 έως τις 22:30 το βράδυ, και υπάρχει και εξυπηρέτηση από υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας. Στο χώρο διατίθενται και έντυπα ενημέρωσης και πληροφόρησης για τον Δήμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 31 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Τζουμέρκα: Δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Δήμο

Από τους πρώτους Δήμους της Ηπείρου, που θα εγκαταστήσουν σταθμούς επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, είναι ο…

Ρεπορτάζ 31 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία η Σχολή Κεραμικής στο Θραψανό- Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για εκπαιδευόμενους & εκπαιδευτές- Ξεκινούν οι αιτήσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία της σύγχρονης υπερτοπικής πανεπιστημιακής δομής εκπαίδευσης για την κεραμική …

Ρεπορτάζ 31 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Σε χρήση το πρώτο τμήμα του ισόπεδου μέρους των Ενετικών Τειχών

Στο ισόπεδο μέρος των Ενετικών Τειχών που παραδόθηκε σε χρήση από την Πύλη Βιτούρι στη…