Άρθρο Localit 31 Ιουλίου, 2024

Δήμος Ηρακλείου: Αποκατάσταση και οριοθέτηση χώρων που είχαν μετατραπεί σε παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, η αποκατάσταση και οριοθέτηση χωρών που εδώ και χρόνια είχαν μετατραπεί σε παράνομες χωματερές. Περιφράσσονται σημεία, ενώ επιβάλλονται πρόστιμα έως και 3.000 ευρώ

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Γαλιτάκης, παρά το ελάχιστο προσωπικό και τις αυξημένες ανάγκες λόγω της θερινής περιόδου σε όλο τον Δήμο, η διαχείριση του προβλήματος των παράνομων χωματερών, η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των σημείων και τα ζητήματα πυροπροστασίας της υπαίθρου, αποτελούν βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Γι’ αυτό και η Υπηρεσία Καθαριότητας φροντίζει με μηχανήματα έργου και φορτηγά αυτοκίνητα για την απομάκρυνση μεγάλων όγκων απορριμμάτων και αντικειμένων, καθώς και για την αποκατάσταση των σημείων ακόμα και με περιφράξεις, έτσι ώστε να αποτραπεί η εκ νέου δημιουργία παράνομων χωματερών.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι έλεγχοι και οι εποπτείες που πραγματοποιούνται από στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα τον άμεσο καταλογισμό προστίμων. Ειδικότερα, μόνο τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν επιβληθεί 16 πρόστιμα σε πολίτες και επιχειρήσεις, ύψους ακόμα και 3.000 ευρώ σε περίπτωση επιχείρησης που ήταν υπότροπη.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει για μια ακόμη φορά κάλεσμα προς τους πολίτες να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν τις δυο εντελώς δωρεάν υπηρεσίες του Δήμου για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων: Την υπηρεσία καθορισμού ραντεβού για την απομάκρυνσή τους από τον χώρο τους (καλώντας στα τηλέφωνα 2813409660 ή 2813409661, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 14:00) ή την υπηρεσία παράδοσης με δικό τους μέσο στον Σταθμό Μεταφόρτωσης (πίσω από το Αμαξοστάσιο του Δήμου στη Νέα Αλικαρνασσό, Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 14:00).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημάρχων της Μπολόνια και της Φλωρεντίας υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης

Τρεις εβδομάδες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Piazza del Popolo στη Ρώμη, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με την ηγεσία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ως εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, επισκέφτηκε…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Στα λευκά περιοχές γύρω από την πόλη – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Στα «λευκά» ξημέρωσαν κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης καθώς η ραγδαία επιδείνωση του καιρού από χθες…