Άρθρο Localit 31 Ιουλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: 45 ποτίστρες στην πόλη για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς τοποθέτησε κατά μήκος της νέας παραλίας, από το ύψος του Λευκού Πύργου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Όπως σημειώνει το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση 45, συνολικά, ποτιστρών, προσφορά εταιρείας, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης επισήμανε την ανάγκη ανακούφισης των αδέσποτων ζώων από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και σημείωσε: «Αναζητούμε τις βέλτιστες δυνατές λύσεις για τους τετράποδους φίλους μας. Το επόμενο βήμα είναι, σύμφωνα και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, η δημιουργία τους επόμενους μήνες ενός οργανωμένου δημοτικού Κτηνιατρείου που θα στελεχωθεί επαρκώς και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για θέματα αδέσποτων ζώων, Σπύρος Τζελέπης, επισήμανε ότι η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. «Προχωρούμε στην τοποθέτηση των ποτιστρών σε διάφορα σημεία του Δήμου μας ώστε να βοηθήσουμε να ανταπεξέλθουν τα αδέσποτα του Δήμου σε αυτές τις ακραίες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, καθώς αρκετά από αυτά μπορούν να υποστούν αφυδάτωση». Παράλληλα προσέθεσε ότι, οι δράσεις του Δήμου θα συνεχιστούν, εντασσόμενες σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό και τόνισε ότι «τον Οκτώβριο, σε συνάντηση με τους ενεργούς εθελοντές της πόλης μας, θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τη δυναμική των ενεργειών μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 31 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Τζουμέρκα: Δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Δήμο

Από τους πρώτους Δήμους της Ηπείρου, που θα εγκαταστήσουν σταθμούς επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, είναι ο…

Ρεπορτάζ 31 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία η Σχολή Κεραμικής στο Θραψανό- Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για εκπαιδευόμενους & εκπαιδευτές- Ξεκινούν οι αιτήσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία της σύγχρονης υπερτοπικής πανεπιστημιακής δομής εκπαίδευσης για την κεραμική …

Ρεπορτάζ 31 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Σε λειτουργία το info kiosk του Δήμου στην προκυμαία του Λιμανιού

Σε λειτουργία τέθηκε το τουριστικό περίπτερο (info kiosk) του Δήμου Καλαμάτας που βρίσκεται στην προκυμαία…