Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2024

Σε δημόσια διαβούλευση ο Στρατηγικός Σχεδιασμός 2024-28 του Δήμου Πεντέλης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες 25 Ιουλίου, έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδίου του Δήμου Πεντέλης  για την περίοδο 2024-2028.

Το κείμενο, που συντάχθηκε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με την 96/2024 απόφασή του.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι η πρώτη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ενός Δήμου.

Ξεκινά με το όραμα και τις προτεραιότητες για την περιοχή και θέτει τους στρατηγικούς στόχους για επιτευχθεί η μετάβαση από το σήμερα στο επιθυμητό μέλλον.

Δηλαδή, αποτυπώνει το «τι πρέπει να γίνει, πότε, από ποιους και πόσο θα κοστίσει», ώστε η δημοτική αρχή να προγραμματίζει και να οργανώνει καλύτερα το έργο της, το Δημοτικό Συμβούλιο να ελέγχει ουσιαστικότερα τα πεπραγμένα της διοίκησης και οι Δημότες να αξιολογούν σφαιρικά την πορεία του Δήμου.

Το Στρατηγικό Σχέδιο αρχικά αναλύεται σε 4 πυλώνες, που ονομάζονται “Άξονες” και καλύπτουν το σύνολο της δραστηριότητας του Δήμου, δηλαδή α) το περιβάλλον, β) τις υπηρεσίες & τα προγράμματα για τους Δημότες, γ) την τοπική ανάπτυξη & απασχόληση και δ) τις εσωτερικές υπηρεσίες του Δήμου.

Κάθε Άξονας αναλύεται σε ορισμένους θεματικούς τομείς, που ονομάζονται “Μέτρα”, που για τον 2ο π.χ. άξονα είναι: η κοινωνική πρόνοια & αλληλεγγύη, η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η διά βίου μάθηση, η νεολαία και η ζωοφιλία. Σε κάθε θεματικό τομέα εντοπίζονται κρίσιμες προτεραιότητες και τίθενται βασικοί (στρατηγικοί) “Στόχοι” για την επίτευξη τους.

Στην επόμενη φάση, με βάση τις κατευθύνσεις και προτεραιότητες του Στρατηγικού Σχεδίου, προσδιορίζονται οι “Ενέργειες”, δηλαδή τα έργα και οι δράσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση των επιλεγέντων στόχων.

Η φάση αυτή ξεκινά με τη Διαβούλευση, όπου η τοπική κοινωνία καλείται να συμμετάσχει στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου. Μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, οι δημότες και φορείς της περιοχής, μπορούν να ενημερωθούν για το εγκεκριμένο Στρατηγικό Σχέδιο, να κατεβάσουν το ερωτηματολόγιο και να το συμπληρώσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρουν εκεί.

Κατόπιν, μπορούν να αποστείλουν το ερωτηματολόγιο με τις προτάσεις τους στο e-mail: mainprotocol@penteli.gov.gr. Για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στην ίδια διεύθυνση ή να τηλεφωνούν στα 2132050080 και 2132050017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…