Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2024

Φλώρινα: Τρεις νέες δεξαμενές πυρόσβεσης βαρέως τύπου τοποθετήθηκαν στον Δήμο

Τρεις νέες δεξαμενές πυροπροστασίας, χωρητικότητας 12 και 22 τόνων, τοποθετήθηκαν από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας.

Τα σημεία που επιλέχθηκαν για την τοποθέτηση των δεξαμενών πυροπροστασίας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι στην κοινότητα Κρατερού,  στη θέση Καταφύγιο στο ύψωμα 1033 στη Φλώρινα και στη θέση Σταυρός στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα της Φλώρινας.

Όπως σημειώνεται, η τοποθέτηση τους αποσκοπεί στην επέκταση του υφιστάμενου δικτύου δεξαμενών πυροπροστασίας σε όλες τις κοινότητες κ.ά. και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Οι δεξαμενές κλειστού τύπου λειτουργούν ως σημεία υδροληψίας των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Η χρήση τους προορίζεται για την πυροπροστασία των δασών, δασυλλίων, δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών εξασφαλίζοντας με ασφάλεια την αποθήκευση υδάτων για πυρόσβεση. “Η επάρκεια ποσότητας νερού την κρίσιμη ώρα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εξασφάλιση της ακεραιότητας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των δημοτών του Δήμου Φλώρινας”, όπως αναφέρεται εμφατικά.

Στόχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας αποτελεί η εξασφάλιση ικανής ποσότητας ύδατος για την κατάσβεση φωτιάς, ιδίως σε σημεία του Δήμου που δεν υπάρχουν σημεία τροφοδοσίας των πυροσβεστικών οχημάτων.

Οι τοποθετημένες δεξαμενές αποτελούν μέρος των δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου Φλώρινας παράλληλα με τους καθαρισμούς της εύφλεκτης βιομάζας (ξηρά χόρτα, κλαδέματα κ.ά.), την εκτέλεση περιπολιών σε περιαστικά άλση, την υδροφόρα 10.000 λίτρων, την συντήρηση του δασικού δημοτικού οδικού δικτύου κ.ά.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…