Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2024

Κατερίνη: Έλεγχοι και πρόστιμα για όσους κινούνται με οχήματα και μηχανές στους πεζόδρομους

Καμία ανοχή δεν προτίθεται να δείξει ο Δήμος Κατερίνης, στο φαινόμενο  διέλευσης των πεζοδρόμων με οχήματα. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, παρότι έχει ενημερώσει δημότες και επισκέπτες, με όλους τους δυνατούς τρόπους και μέσα και παρά την έντονη παρουσία και τις συνεχείς συστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, για την ορθή τήρηση των κανόνων κινητικότητας, συνεχίζεται από μερίδα δημοτών το απαράδεκτο φαινόμενο της διέλευσης των πεζοδρόμων, με οχήματα.

Ο Δήμος ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή προστίμων. Στο πλαίσιο αυτό κοινό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημόσιου χώρου, προχώρησε σε εκτεταμένες βεβαιώσεις παραβάσεων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, καθώς εντοπίσθηκαν πολλοί παραβάτες να κινούνται στον πεζόδρομο με ηλεκτρικά μηχανάκια και πατίνια.

«Καλούμε τους δημότες να συνεργαστούν και να τηρήσουν τη νομοθεσία η οποία ξεκάθαρα αναφέρει ότι στον πεζόδρομο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ όλα τα οχήματα πλην των ωρών φορτοεκφόρτωσης. Ως εκ τούτου σε ό,τι αφορά αυτοκίνητα, μηχανάκια, ηλεκτρικά ποδήλατα ή πατίνια ακόμα και κανονικά ποδήλατα ΔΕΝ επιτρέπεται η διέλευσή τους στον πεζόδρομο. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Θ. Αναστασιάδης, σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος, για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, με σημείο αναφοράς τον κανονισμό λειτουργίας του πεζοδρόμου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…