Άρθρο Localit 18 Ιουλίου, 2024

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραχωρεί στον Δήμο Ναυπλιέων το ποσοστό ιδιοκτησίας του από την οικία Καρούζου

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του κτιρίου της Οικίας Καρούζου στο Ναύπλιο, μετά την παραχώρηση στον Δήμο Ναυπλιέων, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, του ποσοστού ιδιοκτησίας του. Ο Δήμος θα αναλάβει την αποκατάσταση του κτιρίου, με στόχο τη δημιουργία χώρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος τονίζει ότι: «Ευόδωσαν οι προσπάθειες της νέας δημοτική αρχής στο θέμα της παραχώρησης τμήματος της οικίας του Νίκου Καρούζου στον Δήμο Ναυπλιέων. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ναυπλιέων αποκτά ένα μεγάλο μερίδιο ιδιοκτησίας της οικίας του ποιητή Νίκου Καρούζου, ενώ ένα ακόμη ποσοστό παραμένει στα χέρια κληρονόμων του ποιητή. Η οικία του Νίκου Καρούζου αποτελούσε μέχρι πρότινος εστία μόλυνσης και μόνο κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις του Τμήματος Καλών Τεχνών μας θύμιζαν τον σπουδαίο Ναυπλιώτη ποιητή και το έργο του».

Μετά την ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην αίθουσα του Βουλευτικού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό τη Δωρεά του ποσοστού της ιδιοκτησίας αυτής στον Δήμο Ναυπλιέων.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός χαρακτήρισε σπουδαία την απόφαση αυτή, διότι ανοίγει ο δρόμος για να αποκατασταθεί το κτίριο της οικίας του Ναυπλιώτη ποιητή, το οποίο παρέμενε κλειστό για πολλές δεκαετίες. Τόνισε επίσης ότι, είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνει ο δήμος, προκειμένου να αποκαταστήσει το κτίριο με σεβασμό στην ιστορία του και την αστική μας μνήμη.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει ένα χώρο, ο οποίος θα αποτελέσει ένα νέο σημείο τέχνης και πολιτισμού τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες της.

Παράλληλα θα δώσει φως και ζωή σε ένα κομβικό σημείο του Ναυπλίου, την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας θα εντοπίζει όσους πετούν ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο

Τη συγκρότηση κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με 7 σταθμούς και 45 ηλεκτρικά ποδήλατα, εκ…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων στον Δήμο Πρεσπών

Στο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2021» του Πράσινου Ταμείου του Άξονα Προτεραιότητας 2 (Α.Π.2)…