Άρθρο Localit 18 Ιουλίου, 2024

Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με 7 σταθμούς και 45 ηλεκτρικά ποδήλατα, εκ των οποίων το 1 για χρήση από ΑμεΑ, θέτει σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Χθες Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, έγινε παρουσίαση του συστήματος λειτουργίας στην πλατεία του Δημαρχείου Ελληνικού Αργυρούπολης, στον πρώτο σταθμό ηλεκτρικών ποδηλάτων που έχει ήδη τοποθετηθεί.

Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία πρωτοποριακή και με δωρεάν χρήση, όπως αναφέρει ο Δήμος, η οποία στοχεύει στην βιώσιμη κινητικότητα και ενθαρρύνει τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς .

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας, προσφέρουν μια εναλλακτική, οικολογική λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών.

Είναι εύκολα στη χρήση, και η ηλεκτρική υποβοήθηση τους επιτρέπει να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις με ελάχιστη προσπάθεια, καθιστώντας τα ιδανικά για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να μισθώνουν ένα ποδήλατο μέσω των infokiosks που θα είναι εγκατεστημένα σε κάθε σταθμό, είτε μέσω της web εφαρμογής.

Οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν στην πόλη μας βρίσκονται στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Δημαρχείου(Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη)
  • Σταθμός Μετρό Αργυρούπολης (Πλατεία Πόντου, Αργυρούπολη)
  • Σταθμός Μετρό Ελληνικού (Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ελληνικό)
  • Πλατεία Βάρναλη (Λεωφόρος Γερουλάνου, Αργυρούπολη)
  • Πλατεία Σουρμένων (Λεωφόρος Ιασωνίδου, Ελληνικό)
  • Πλατεία Μεσολογγίου (Λεωφόρος Γερουλάνου, Αργυρούπολη)
  • Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Γούναρη & Ιασωνίδου)

«Η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας πιο πράσινης και βιώσιμης πόλης. Ελπίζουμε ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία και θα ενσωματώσουν τα ποδήλατα στην καθημερινή τους ζωή, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και στη βελτίωση της ατμόσφαιρας» δήλωσε κατά την παρουσίαση του συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα μόνο να επιστήσω την προσοχή σας στο εξής! Προσέχουμε τα ποδήλατα και τα ξανακλειδώνουμε στους σταθμούς προκειμένου να τα χαρούμε ξανά και ξανά. Όσοι τα παρατήσουν ή να τα βανδαλίσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα. Παροτρύνουμε όλους τους πολίτες να δοκιμάσουν τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα και να απολαύσουν τα οφέλη της καθαρής και υγιεινής μετακίνησης. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας ένα καλύτερο μέρος για όλους!».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας θα εντοπίζει όσους πετούν ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο

Τη συγκρότηση κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραχωρεί στον Δήμο Ναυπλιέων το ποσοστό ιδιοκτησίας του από την οικία Καρούζου

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του κτιρίου της Οικίας Καρούζου στο Ναύπλιο, μετά την…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων στον Δήμο Πρεσπών

Στο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2021» του Πράσινου Ταμείου του Άξονα Προτεραιότητας 2 (Α.Π.2)…