Άρθρο Localit 18 Ιουλίου, 2024

Βόρεια Τζουμέρκα: Έκκληση Δήμου για αποφυγή αλόγιστης χρήσης του νερού

Κάλεσμα για ορθολογική χρήση νερού, απευθύνει στους πολίτες ο Δήμος Τζουμέρκων. Όπως σημειώνει, στην ανακοίνωσή του, «ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων έχει την τύχη να διαθέτει άφθονες πηγές υδροληψίας, από τις οποίες παρέχει ποιοτικό πόσιμο νερό σε κάθε οικισμό».

Ωστόσο, επισημαίνει ότι, οι υδατικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και θα πρέπει να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση νερού, ώστε να μην αντιμετωπίσει ο Δήμος μελλοντικά προβλήματα, που σήμερα αντιμετωπίζουν άλλοι δήμοι, ως συνέπεια και της κλιματικής αλλαγής με συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας και λιγοστών χιονοπτώσεων.

«Για να συνεχίσουμε να έχουμε στο μέλλον άφθονο και καθαρό νερό, θα πρέπει να φροντίσουμε σήμερα να μην το σπαταλάμε άσκοπα. Ειδικά την περίοδο των μηνών του καλοκαιριού, που ο πληθυσμός των χωριών αυξάνεται και οι ανάγκες για νερό μεγαλώνουν, πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και να μη γίνεται αλόγιστη χρήση του για ποτίσματα κήπων και πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, καλεί τους  δημότες να ενημερώνουν άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου σε περίπτωση που εντοπίζουν διαρροές νερού, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και να μην υπάρχουν απώλειες.

«Εκτιμώ πως με ορθολογική χρήση ο Δήμος μας δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα υδροδότησης. Ωστόσο, επειδή οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν, θα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Δε θέλουμε σε καμιά περίπτωση να αναγκαστούμε μελλοντικά να φτάσουμε στη λήψη περιοριστικών μέτρων», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας θα εντοπίζει όσους πετούν ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο

Τη συγκρότηση κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραχωρεί στον Δήμο Ναυπλιέων το ποσοστό ιδιοκτησίας του από την οικία Καρούζου

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του κτιρίου της Οικίας Καρούζου στο Ναύπλιο, μετά την…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με 7 σταθμούς και 45 ηλεκτρικά ποδήλατα, εκ…