Άρθρο Localit 17 Ιουλίου, 2024

Β. Τζουμέρκα: Τέσσερις δεξαμενές πυροπροστασίας σε περιοχές του Δήμου

Τέσσερις δεξαμενές πυροπροστασίας για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης και πυροσβεστικών οχημάτων τοποθετήθηκαν και είναι έτοιμες προς χρήση σε σημεία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Η προμήθεια των δεξαμενών έγινε από τη Μονάδα Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του ΟΦΥΠΕΚΑ με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και η εγκατάστασή τους έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Οι τέσσερις υδατοδεξαμενές, χωρητικότητας 40 τόνων, τοποθετήθηκαν σε Πράμαντα, Βριζοτόπι Ποτιστικών, Νίστορα και Ελληνικό, χωροθετημένες με τρόπο που να καλύπτουν μεγάλο εύρος του Δήμου και κοντά σε ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Οι τρεις δεξαμενές (Πράμαντα, Βριζοτόπι Ποτιστικών, Νίστορα) είναι ανοικτού τύπου και συμμορφώνονται με τις ειδικές προδιαγραφές της Διεύθυνσης Δασοπυρόσβεσης, Εναέριας Επιτήρησης και Δασοπυρόσβεσης για λήψη νερού από ελικόπτερα παντός τύπου, ενώ αυτή του Ελληνικού είναι κλειστού τύπου. Και οι τέσσερις έχουν συνδεθεί με το δίκτυο υδροδότησης, κάτι που εξασφαλίζει την άμεση πλήρωσή τους και τη δυνατότητα πολλαπλών ανεφοδιασμών.

«Η εγκατάσταση και λειτουργία των τεσσάρων υδατοδεξαμενών αποτελεί ένα ακόμη “όπλο” στην προσπάθεια να θωρακίσουμε τον δασικό πλούτο και τα χωριά μας από τους κινδύνους μιας μεγάλης φωτιάς. Η επάρκεια ποσότητας νερού την κρίσιμη ώρα αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εξασφάλιση της ακεραιότητας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας μας. Ως δημοτική αρχή κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαθέτει η περιοχή μας επαρκή μέσα σε ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και εξοπλισμό για την αποτελεσματική θωράκιση από κάθε είδους κίνδυνο», δήλωσε ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…