Άρθρο Localit 15 Ιουλίου, 2024

Έκκληση Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης νερού

Κάλεσμα στους δημότες και τους Συνδέσμους Ύδρευσης, να περιοριστεί άμεσα η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση νερού, απευθύνει ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, προσθέτοντας ότι η χρήση του σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης, το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων, αυτοκινήτων κλπ, είναι απαραίτητο να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Όπως τονίζει, η υπερκατανάλωση και αλόγιστη χρήση νερού, έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση οικισμών.

Λόγω της έλλειψης χιονοπτώσεων τον περασμένο χειμώνα και της παρατεταμένης ανομβρίας στις περιοχές του, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή την περίοδο, παρατηρείται χαμηλή στάθμη των πηγών και των γεωτρήσεων με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού.

«Επειδή ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι έντονος και δεδομένου ότι θέλουμε να ανταποκριθούμε στην ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών μας, θα πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι, σε περίπτωση διαπίστωσης σπατάλης ή αλόγιστης χρήσης νερού, ο Δήμος θα αναγκαστεί να εφαρμόσει απόλυτα τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό ( πρόστιμα, διακοπή παροχών κτλ ), ενώ όπου χρειάζεται θα γίνεται κλείσιμο δεξαμενών για την καλύτερη διαχείριση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο

Η ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο, βρέθηκε στο επίκεντρο συνεργασίας του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου…

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εργασίες πυροπροστασίας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασίας σε άλση, αλσύλλια, εισόδους οικισμών, αρχαιολογικούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους όλων…

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης και ανάπλασης των παιδικών χαρών

Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει τις εργασίες αναβάθμισης και ανάπλασης των παιδικών χαρών της πόλης, σύμφωνα…