Άρθρο Localit 15 Ιουλίου, 2024

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημιουργία κυβερνητικού πάρκου στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού

Την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», εκτιμώμενης αξίας 421 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Κυβερνητικό Πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος γραφείων  στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ- ΠΥΡΚΑΛ, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός μεγάλου αστικού πάρκου που θα λειτουργήσει ως «πνεύμονας πρασίνου» στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Δάφνης – Υμηττού, στην περιφέρεια Αττικής.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του διοικητικού συγκροτήματος κτιρίων και του αστικού πάρκου, κατά μέγιστο σε τριάντα έτη από τη θέση αυτής σε ισχύ.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά στην προεπιλογή υποψηφίων βάσει κριτηρίων τεχνικής και χρηματοοικονομικής ικανότητας και η δεύτερη στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή αρμόδια για την ωρίμανση, τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου. Η δημιουργία του Κυβερνητικού Πάρκου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ που έχουν προκηρυχθεί ποτέ στη χώρα.

Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο

Η ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο, βρέθηκε στο επίκεντρο συνεργασίας του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου…

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκκληση Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης νερού

Κάλεσμα στους δημότες και τους Συνδέσμους Ύδρευσης, να περιοριστεί άμεσα η σπατάλη και η αλόγιστη…

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εργασίες πυροπροστασίας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασίας σε άλση, αλσύλλια, εισόδους οικισμών, αρχαιολογικούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους όλων…