Άρθρο Localit 15 Ιουλίου, 2024

Ηράκλειο: Σε εφαρμογή από σήμερα το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» στον Δήμο

Από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου ο Δήμος Ηρακλείου ανοίγει τις αυλές των κλειστών για τις καλοκαιρινές διακοπές σχολείων, μετατρέποντάς τις σε ζωντανά κύτταρα της κάθε γειτονιάς.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτές Αυλές – Ανοιχτά Σχολεία» είχε σχεδιαστεί και παρουσιαστεί από τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς είχε συμπεριληφθεί ως δράση σε μία από τις 6 προγραμματικές πρωτοβουλίες της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

Το πρόγραμμα προβλέπει τη μετατροπή των σχολικών συγκροτημάτων κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν, σε κέντρα δια βίου μάθησης, πολιτισμού, άθλησης και εκπαίδευσης της γειτονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική Αρχή, όπως αναφέρει, κάνει πράξη τη δέσμευσή της και σε πρώτη φάση θα ανοίξει τους αύλειους χώρους 11 σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου ως τις 15 Αυγούστου 2024 (εκτός Σαββατοκύριακων) από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην είσοδο των σχολείων που συμμετέχουν στην πιλοτική δράση, τα οποία είναι τα εξής:

  • 26ο Δημοτικό Σχολείο (Γεωργίου Μαράντη 3,Καμίνια)
  • 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ (Δημοκρατίας 1 Καπετανάκειο)
  • 3ο ΓΕΛ (Λ. Δημοκρατίας 12)
  • 5ο Γυμνάσιο – 11ο ΓΕΛ (Παπαπέτρου Γαβαλά 64,Μεσαμπελιές)
  • 8ο ΓΕΛ (Γ. Ξηρουδάκη 17 Αγ. Ιωάννης)
  • ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού (Αποστόλου 1, ΝέαΑλικαρνασσός)
  • 12ο Γυμνάσιο – 6ο ΓΕΛ (Εμμ. Ξάνθου 29,Κατσαμπάς)
  • 11ο Γυμνάσιο – 13ο ΓΕΛ (Μάχης Κρήτης 52, Τάλως)
  • 6ο ΕΠΑΛ – 1ο ΕΚ (Πιτσουλάκη 21, Κηπούπολη)
  • 9ο Γυμνάσιο – 10ο ΓΕΛ (Βορείου Ηπείρου 1,Δειλινά)
  • 8ο Γυμνάσιο – 7ο ΓΕΛ (Γεωργίου Μαράντη, Γιόφυρος)

Στόχος σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, είναι η διάθεση χώρων, προκειμένου τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά είτε παίζοντας είτε κάνοντας αθλητικές δραστηριότητες κατά τη θερινή περίοδο. Επιπλέον, στους χώρους των σχολείων θα παραβρίσκονται μέλη εθελοντικών οργανώσεων διάσωσης, ενώ η είσοδος στο σχολείο μπορεί να γίνει και από γονείς που επιθυμούν να συνοδέψουν τα μικρά παιδιά τους.

Επίσης σημειώνεται ότι θα υπάρχει και φύλακας για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης, σε δήλωσή του τόνισε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Δήμο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου οι μικροί μαθητές να απασχοληθούν δημιουργικά είτε παίζοντας είτε κάνοντας αθλητικές δραστηριότητες κατά τη θερινή περίοδο. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για να μπορούν και γονείς να επισκεφτούν με τα μικρά παιδιά τους αύλειους χώρους προκειμένου να κάνουν ποδήλατο ή να παίξουν μαζί τους.

«Είμαστε σίγουροι πως το άνοιγμα των αυλών θα λειτουργήσει προστατευτικά προς το σχολείο.Στο τέλος του προγράμματος θα αξιολογήσουμε μαζί με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους γονείς τα αποτελέσματα της δράσης αυτής», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο

Η ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο, βρέθηκε στο επίκεντρο συνεργασίας του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου…

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκκληση Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης νερού

Κάλεσμα στους δημότες και τους Συνδέσμους Ύδρευσης, να περιοριστεί άμεσα η σπατάλη και η αλόγιστη…

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εργασίες πυροπροστασίας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασίας σε άλση, αλσύλλια, εισόδους οικισμών, αρχαιολογικούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους όλων…