11 Ιουλίου, 2024

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκκηση για το 2025

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε Εγκύκλιο για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2025 .

Σε ότι αφορά στους ΟΤΑ, στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων εντάσσονται οι αναγκαίες κενές θέσεις τακτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των κάτωθι περιπτώσεων:

α) οι θέσεις που έχουν συσταθεί για την παροχή υπηρεσιών του «βοήθεια στο σπίτι» σε δήμους που δεν υλοποιούν το πρόγραμμα,

β) οι θέσεις τακτικού προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, εφόσον δεν έτυχαν έγκρισης κατά την υποβολή τους σε προγραμματισμό προσλήψεων προηγούμενων ετών.

γ) οι θέσεις δικηγόρων και νομικών συμβούλων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, οι οποίοι συνδέονται με τους φορείς με σχέση έμμισθης εντολής.

Σε ότι αφορά στις Υπηρεσίες Δόμησης, δήμοι που λειτουργούν ΥΔΟΜ, η οποία δεν διαθέτει την επάρκεια ελάχιστης στελέχωσης «υποχρεούνται, υπό την επιφύλαξη της ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων και προς ενίσχυση της στελέχωσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, να υποβάλλουν αίτημα πλήρωσης κενών θέσεων της απαραίτητης ειδικότητας μηχανικού στο πλαίσιο του Προγραμματισμού Προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2025, το οποίο εγκρίνεται κατά προτεραιότητα».

Για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού  τονίζεται ότι θα πρέπει να προηγηθεί η λήψη των αποφάσεων, με ευθύνη του φορέα που αφορά το αίτημα:

-για τις θέσεις των Περιφερειών: απόφαση Περιφερειακής Επιτροπής (άρθ. 20 του ν. 5056/2023),

-για θέσεις των Δήμων: απόφαση Δημοτικής Επιτροπής (άρθρ. 9 του ν. 5056/2023),

-για θέσεις των Ν.Π.Δ.Δ., των Συνδέσμων, και των Ιδρυμάτων των Δήμων καθώς και Νομικών Προσώπων των Περιφερειών: απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, -για θέσεις των Ν.Π.Ι.Δ.: απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων εντάσσονται οι αναγκαίες θέσεις έκτακτου προσωπικού των φορέων που περιλαμβάνονται στο Μητρώο των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης για την πρόσληψη των κάτωθι κατηγοριών:

– Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που προσλαμβάνεται για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων κατά τις διατάξεις του άρ.57 του ν. 4821/2021 για το διδακτικό έτος 2025-2026

– Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου άλλων κλάδων από ΚΑΠ των ΟΤΑ ή από ιδίους πόρους για τα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, συμπεριλαμβανομένων και των Διευθυντικών στελεχών επί θητεία.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ακόμη ότι για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν υποβάλλουν αιτήματα, «καθότι με ειδικές διατάξεις το συγκεκριμένο προσωπικό έχει εξαιρεθεί και είτε η πρόσληψή του δεν εγκρίνεται από κανένα όργανο (π.χ. ναυαγοσώστες, προσωπικό πυροπροστασίας, προσωπικό για τη στελέχωση των δημοτικών κατασκηνώσεων αρθ. 36 ν. 5046/2023), είτε εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (π.χ. προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, προσωπικό που αμείβεται με αντίτιμο ή λοιπές αντικαταβολές κλπ)».

Αναλυτικά η Εγκύκλιος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρέθυμνο: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο παλαιό ελαιοτριβείο των Αρμένων δήμου Ρεθύμνης

Ως χώρος μουσείου και διοργάνωσης πολιτιστικών δράσεων λειτουργεί το ανακαινισμένο παλαιό ελαιοτριβείο των Αρμένων δήμου…

Ρεπορτάζ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο

Η ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο, βρέθηκε στο επίκεντρο συνεργασίας του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου…

ΚΕΔΕ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ με τον Μ. Κόνσολα

Η δημιουργία  ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή  στο επίκεντρο συνάντησης Το πάγιο αίτημα των…