Άρθρο Localit 10 Ιουλίου, 2024

Τρίπολη: Χρηματοδότηση Δήμου για δράσεις πυροπροστασίας από το Πράσινο Ταμείο

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Δήμου Τρίπολης για την «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Τρίπολης», στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών Σε ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με Περιαστικά Δάση».

Η πρόταση εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Χρηματοδότηση Δημιουργίας Περιμετρικών Ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Προστασία Και Αναβάθμιση Δασών 2024», έως του ποσού των 200.000,00 €.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος στην ανακοίνωση του η Δημοτική Επιτροπή με απόφασή της, προχώρησε σε αποδοχή της εν λόγω χρηματοδότησης.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι, με τη χρηματοδότηση θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά του Δήμου τα οποία έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

«Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της κλιματικής κρίσης και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.Αξιοποιούμε ακόμα ένα διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή τη φορά για την πυροπροστασία περιοχών του δήμου μας. Παραμένουμε σε εγρήγορση, συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς και εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου», σημείωσε ο κ. Τζιούμης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…