Άρθρο Localit 09 Ιουλίου, 2024

Λαγκαδάς: Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εντάχθηκε το έργο της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου και αγωγού προσαγωγής εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Λαγκαδά», με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, το έργο προτεραιοποιήθηκε από τη νέα διοίκηση του, καθώς αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση της δημάρχου, Νίκης Ανδρεάδου, η οποία είχε επισημάνει πως τα έργα ύδρευσης, οι πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας για την κοινωνία του Λαγκαδά, είναι απόλυτη προτεραιότητα στη νέα δημαρχιακή θητεία.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από το κεντρικό αντλιοστάσιο του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά προς την κεντρική δεξαμενή, καθώς και την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με την υλοποίηση του έργου, τα οφέλη είναι:

-Η πόλη του Λαγκαδά θα αποκτήσει επαρκείς ποσότητες πόσιμου νερού σε όλη τη διάρκεια του έτους κι έτσι θα περιοριστούν οι διακοπές υδροδότησης στο ελάχιστο και μόνον σε περιπτώσεις βλαβών.

-Οι διαρροές μεγάλων ποσοτήτων νερού από το απαρχαιωμένο δίκτυο θα αποτελέσουν παρελθόν οριστικά, με αποτέλεσμα μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και ποσοτήτων πόσιμου νερού, για τη ΔΕΥΑ Λαγκαδά και συνεπώς για όλους τους δημότες μέσω των λογαριασμών ύδρευσης. Επίσης, εξοικονόμηση θα προκύψει κι από τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας για την άντληση ποσοτήτων νερού, οι οποίες χάνονταν σε διαρροές, αλλά πληρώνονταν από τη ΔΕΥΑ και τους πολίτες.

-Το πόσιμο νερό του Λαγκαδά θα γίνει ποιοτικό και ασφαλές, απαλλαγμένο από τους σωλήνες αμιάντου, μέσω των οποίων έφτανε στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Συνεπώς, προστατεύεται ακόμα περισσότερο η δημόσια υγεία και όλος ο Λαγκαδάς θα έχει πρόσβαση σε ασφαλές, ποιοτικό πόσιμο νερό.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, «πριν από λιγότερο από ένα χρόνο είχα δεσμευτεί ότι απόλυτη προτεραιότητά μου όταν αναλάβω τα καθήκοντα της Δημάρχου θα είναι να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα με το πόσιμο νερό σε όλο τον Δήμο και ειδικά στην πόλη του Λαγκαδά. Μέσα σε μόλις έξι μήνες το πρώτο πολύ μεγάλο έργο για να πετύχουμε το στόχο μας απέκτησε την αναγκαία χρηματοδότηση και σηκώνουμε πλέον μανίκια, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Ταυτόχρονα, η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ καταφέρνει να λειτουργεί καλύτερα, να εντοπίζει άμεσα τα προβλήματα στο πόσιμο νερό σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, να επεμβαίνει και να αποκαθιστά άμεσα τις βλάβες. Και παράλληλα βάλαμε όλοι μαζί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ελέγχου της ποιότητας και της ποσότητας νερού, όπως και των ζητημάτων υδροδότησης σε όλους τους οικισμούς, ώστε να παρέμβουμε σταδιακά παντού και να δώσουμε λύσεις. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, που όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε. Να αποκτήσει κάθε πολίτης του Δήμου Λαγκαδά πρόσβαση σε ασφαλές, ποιοτικό και επαρκές πόσιμο νερό και ταυτόχρονα να πληρώνει πραγματικά για όση ποσότητα καταναλώνει, χωρίς να φορτώνεται με αδικαιολόγητες επιβαρύνσεις, λόγω διαρροών και υπερκατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Κάναμε το πρώτο βήμα σήμερα με τη βασική υποδομή του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά».

Επίσης η κ. Ανδρεάδου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι, η προσπάθεια για καλύτερο πόσιμο νερό δεν σταματά σε αυτό το έργο: «Ήδη παλεύουμε τον επόμενο στόχο μας, που είναι να αντικαταστήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε και το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στην πόλη του Λαγκαδά. Και θα τον πετύχουμε».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…