Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2024

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το Καταδυτικό Πάρκο του Δήμου Δελφών

Στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή του Γαλαξιδίου, έργο που θα ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής και δρομολογεί ο Δήμος Δελφών, προχώρησε η αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού, της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, εξέδωσε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του οικισμού Γαλαξιδίου, με κύριο του έργου το Δήμο Δελφών.

Η απόφαση έρχεται συνέχεια της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών από το Δήμο Δελφών για τη χωροθέτησης του Καταδυτικού Πάρκου, αλλά και τη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος και προσθέτει ότι, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση των όσων προβλέπονται να δημιουργηθούν στο πλαίσιο του εν λόγω έργου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο της μελέτης, προβλέπεται η τοποθέτηση επιφανειακών πλωτήρων σήμανσης των ορίων του Πάρκου, της έναρξης/τερματισμού της καταδυτικής διαδρομής και της πρόσδεσης σκαφών, καθώς και η δημιουργία υποβρύχιων τεχνητών αξιοθέατων με σκοπό τον εμπλουτισμό του υποθαλάσσιου τοπίου, ώστε αφενός να καταστεί ελκυστικό για τους χρήστες, αφετέρου για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

«Η Α.Ε.Π.Ο. είναι ένα ακόμα βήμα για την πραγματοποίηση του έργου, ενώ αναμένεται σε άμεσο μελλοντικό χρόνο να ανοίξει και χρηματοδότηση μέσω της οποίας ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίησή του. Το Καταδυτικό Πάρκο αποτελεί επένδυση του Δήμου Δελφών σε ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια, αλλά και συνέχεια της πολιτικής επιλογής να δημιουργηθεί ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, οι οποίες στο σύνολό τους θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής με μία μεγάλη γκάμα επιλογών για τον εν δυνάμει επισκέπτη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Δράση καθαρισμού των graffiti σε έξι γειτονιές της πόλης

Συντονισμένη δράση καθαρισμού των άναρχων graffiti οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις…

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε διαγωνιστική διαδικασία η βελτίωση δημοτικού φωτισμού Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Σε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται πλέον το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ»,…

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρέστενα: Ενίσχυση ανθεκτικότητας της υπαίθρου έναντι των κινδύνων πληθυσμιακής συρρίκνωσης και κλιματικής αλλαγής

Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της υπαίθρου έναντι των κινδύνων πληθυσμιακής συρρίκνωσης και κλιματικής αλλαγής είναι…