Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2024

Χρηματοδότηση Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών

Επαύξηση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών και προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος βρίσκονται στον πυρήνα της πρότασης που κατέθεσε στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και πρόσφατα εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με πίστωση έως του ποσού των 250.000 ευρώ.

«Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, διεκδικούμε πιστώσεις, έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο.

Η συγκεκριμένη πρόταση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ειδικότερα προς το Πράσινο Ταμείο, επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου  Κων. Καραγεωργίου, αποτυπώνει τα γρήγορα αντανακλαστικά των υπηρεσιών του Δήμου μας και την ετοιμότητα να καταθέσουμε μια τεκμηριωμένη πρόταση καλύπτοντας τα κριτήρια αξιολόγησης.

Πετύχαμε, όπως και σε άλλες αιτήσεις χρηματοδότησης, την έγκριση της πρότασης και την ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» για την διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ οικισμών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή και θα ανακόψουν μια πυρκαγιά προς κατοικημένες περιοχές.

Οι περιοχές παρέμβασης με αντιπυρικές ζώνες πλάτους δέκα μέτρων σε περιαστικά δάση, ανάλογα με τις εδαφολογικές, τοπογραφικές, κλιματικές και εδαφοπονικές – βλαστητικές συνθήκες, είναι οι εξής: Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Κισσός, Ανήλιο, Μακρυρράχη και Πουρί.

Με την ίδια μεθοδικότητα και σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο θα προχωρήσουμε στο επόμενο διάστημα στην υλοποίηση της πρότασης», κατέληξε ο κ. Καραγεωργίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…