Άρθρο Localit 05 Ιουλίου, 2024

Αγ. Δημήτριος: Στους 113 οι ωφελούμενοι του προγράμματος Επιχορήγησης για την Απασχόληση Μακροχρόνια Ανέργων 55 ετών και άνω

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ολοκλήρωσε τη διαδικασία πρόσληψης 113 ωφελούμενων ηλικίας 55-67 ετών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχορήγησης του Υπουργείου Εργασίας για την Απασχόληση Μακροχρόνια Ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η πλειονότητα των ωφελούμενων καλύπτει ανάγκες σε σημαντικούς τομείς όπως ο οδοκαθαρισμός, το πράσινο, ασφάλεια και καθαριότητα κτιρίων, κ.α..

«Το πρόγραμμα αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για το δήμο, που καλύπτει ανάγκες σε βασικούς τομείς.  Η ανεργία αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα στην κοινωνία μας και πλήττει δυσανάλογα τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες. Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε συνανθρώπους μας να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό και να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Στόχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, συμβάλλοντας παράλληλα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του», επισημαίνει ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης.

«Η εμπειρία, η κατάρτιση και η θέληση για προσφορά από την πλευρά των ωφελούμενων, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες οργανωτικών μονάδων του δήμου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Διοίκησης Ελένη Κοντόγγονα.

Το πρόγραμμα καλύπτει αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες, λόγω αποχωρήσεων (συνταξιοδοτήσεις, δικαστικές αποφάσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις προσωπικού) και περιορισμού προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Επιπλέον είναι επιχορηγούμενο, αφορά μακροχρόνια ανέργους που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συνταξιοδοτικό χρόνο. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως. Η διάρκεια της απασχόλησης και της επιχορήγησης είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.

Συνολικά, 113 άτομα προσλήφθηκαν στις ακόλουθες ειδικότητες:

  • Διοικητικοί Υπάλληλοι: 5
  • Οδηγοί Οχημάτων Παράδοσης: 2
  • Φρουροί Πύλης: 23
  • Εργάτες Οικοδομών (πλακάδες): 3
  • Σιδηρουργός: 1
  • Υπάλληλοι Κοιμητηρίου: 2
  • Εργάτες Κήπων: 10
  • Υπάλληλοι Γραφείου: 5
  • Ελαιοχρωματιστές: 2
  • Εργάτες Οικοδομών: 3
  • Οδοκαθαριστές: 20
  • Καθαρίστριες Κτιρίων: 26

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…