Άρθρο Localit 02 Ιουλίου, 2024

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημοτικού Συμβουλίου Νισύρου για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κω

Για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω διαμαρτύρεται με ψήφισμά που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και επιστολές του δημάρχου Νισύρου στον υφυπουργό Ναυτιλίας για την επίλυση του προβλήματος, η κατάσταση παραμένει απαράλλαχτη έως σήμερα. Από τον Οκτώβριο του 2023, η Δημοτική Αρχή με συνεχείς προσπάθειες επιζητούσε την άμεση επίλυση του προβλήματος. Δυστυχώς, όποια ενέργεια πραγματοποιήθηκε ήταν προσωρινή και ακατάλληλη για τα δεδομένα του νησιού.

«Η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί της Κω αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη Νίσυρο και επιπλέον αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου. Απαιτούμε όπως υπάρξει άμεση και οριστική διευθέτηση του ζητήματος και δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, με καθημερινά δρομολόγια προς την πόλη της Κω και τουλάχιστον 3 δρομολόγια προς την Καρδάμαινα, για την εξυπηρέτηση από και προς το Αεροδρόμιο», αναφέρει εμφατικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι: «Στην περίπτωση που δεν επιλυθεί οριστικά, όπως μας διαβεβαίωσαν από το Υπουργείο, το πρόβλημα έως τις 15 Ιουλίου 2024, η Δημοτική αρχή, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω παραμένει ελλιπής και η εξυπηρέτηση των δρομολογίων πραγματοποιείται με ένα πλοίο το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει κανένα είδος οχήματος.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τις επιστολές του Δημάρχου Νισύρου στον Υφυπουργό Ναυτιλίας, για την επίλυση του προβλήματος, η κατάσταση παραμένει απαράλλαχτη έως και σήμερα.

Από τον Οκτώβριο του 2023, η Δημοτική Αρχή με συνεχείς προσπάθειες επιζητούσε την άμεση επίλυση του προβλήματος. Δυστυχώς, όποια ενέργεια πραγματοποιήθηκε ήταν προσωρινή και ακατάλληλη για τα δεδομένα του νησιού.

Η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί της Κω αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη Νίσυρο και επιπλέον αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου.

Απαιτούμε όπως υπάρξει άμεση και οριστική διευθέτηση του ζητήματος και δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, με καθημερινά δρομολόγια προς την πόλη της Κω και τουλάχιστον 3 δρομολόγια προς την Καρδάμαινα, για την εξυπηρέτηση από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι πολίτες και οι επαγγελματίες του νησιού αντιμετωπίζουν τόσους μήνες προβλήματα ζωτικής σημασίας και η αντιμετώπιση της Πολιτείας τους δημιουργεί την αίσθηση των πολιτών β’ κατηγορίας. Η Δημοτική Αρχή έχει προσπαθήσει με κινήσεις καλής θέλησης προς την Πολιτεία, να αποκατασταθεί το πρόβλημα και από την άλλη πλευρά, έχει συγκρατήσει τους κατοίκους από τυχόν έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο 8 μήνες μετά η κατάσταση παραμένει η ίδια και οι υποσχέσεις αθετούνται μονίμως.

Στην περίπτωση που δεν επιλυθεί οριστικά, όπως μας διαβεβαίωσαν από το Υπουργείο, το πρόβλημα έως τις 15 Ιουλίου 2024, η Δημοτική αρχή, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε συνολικά και καθολικά, Δημοτική Αρχή και κάτοικοι της Νισύρου, ότι μας αναλογεί.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Χρηματοδότηση για την ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο

Απόφαση ένταξης έλαβε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόταση του Δήμου…

Ρεπορτάζ 02 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το 1ο Thessaloniki Soloist Festival – Συναντήσεις σε μνημεία και τοπόσημα της πόλης

Το 1ο Thessaloniki Soloist Festival, ένα νέο πολιτιστικό γεγονός που φιλοδοξεί να αναδείξει κορυφαία μνημεία…

Ρεπορτάζ 02 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός στο επίκεντρο συνάντησης των δημάρχων Αμαρουσίου και Ηρακλείου Αττικής

Συνάντηση εργασίας είχαν χθες Δευτέρα 1 Ιουλίου, οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου και Ηρακλείου Αττικής,…