Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2024

Δήμαρχος Σερίφου: Ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και ρεύματος – Ολοκληρωτική καταστροφή τουλάχιστον τριών επιχειρήσεων

Στις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά στη Σέριφο αναφέρθηκε ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Ρεβίνθης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ρεβίνθης είπε πως από τα ξημερώματα της Κυριακής η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τώρα γίνεται καταγραφή των ζημιών.

«Είναι τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά» ανέφερε ο κ. Ρεβίνθης αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για ένα ξυλουργείο, μία αποθήκη ενός σούπερ μάρκετ και οι εγκαταστάσεις της ιχθυοκαλλιέργειας του νησιού.

Ερωτηθείς τι προκάλεσε την πυρκαγιά απάντησε ότι παρά τα σενάρια που ακούγονται για σπινθήρα από κολόνα της ΔΕΗ απάντησε ερευνώνται. «Θα πρέπει να γίνει έρευνα από την Πυροσβεστική», πρόσθεσε.

Όπως είπε η χαμηλή βλάστηση από φρύγανα και η ξηρασία επέτειναν την επέκταση της φωτιάς η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «κάλπαζε».

Η φωτιά όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε φθορές και σε κρίσιμες υποδομές για την ύδρευση και το ρεύμα. «Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι εδώ και αντικαθιστούν κολόνες που καταστράφηκαν στην περιοχή. Θα δώσουν ρεύμα μέχρι αύριο», είπε ο κ. Ρεβίνθης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στο νησί υπήρχε μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις πυροσβέστες ανέφερε ότι ακόμα και δέκα πυροσβέστες να ήταν στην έναρξη της φωτιάς θα ήταν δύσκολο να την κατασβήσουν καθώς το μέτωπο εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Σερίφου  ενημερώνει ότι, «παρόλο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης του νησιού, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομαλής του λειτουργίας.

Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι θα χρειαστεί ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για την πλήρη αποκατάσταση, καθώς μεγάλο τμήμα του δικτύου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, τώρα όσο ποτέ χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας για να ανατρέψουμε τα αποτελέσματα της καταστροφής που έπληξε το νησί μας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…