Άρθρο Localit 28 Ιουνίου, 2024

Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου: Ανάγκη ορθότερης διαχείρισης του μεγάλου όγκου των επισκεπτών στον Όλυμπο

Στην αειφόρο ανάπτυξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, έδωσε έμφαση ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, μιλώντας στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, που συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Υποεπιτροπής, βουλευτή Εμμανουήλ Κόνσολα, με θέμα «Ανάδειξη και ανάπτυξη ορεινών περιοχών: το παράδειγμα του ορεινού όγκου του Ολύμπου».

Στη συνεδρίαση, ο κ. Γερολιός ο οποίος συμμετείχε μεταξύ άλλων ως προσκεκλημένος ομιλητής αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθότερης διαχείρισης του μεγάλου όγκου των επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό, με την δημιουργία και ενίσχυση εναλλακτικών αξόνων πρόσβασης στο εμβληματικό βουνό. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα δημιουργίας μίας διαπεριφερειακής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ολύμπου (Ο.Χ.Ε.) και τη συμπερίληψή της στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου, επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν δράσεις που αφορούν στην ασφάλεια των επισκεπτών, στον εκσυγχρονισμό μιας σειράς υφιστάμενων καταλυμάτων, στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την «πράσινη» μετακίνηση των επισκεπτών, στην πιστοποίηση μονοπατιών και φύλαξή τους με πρόσληψη φυλάκων και χρήση drones και στην περαιτέρω προώθηση και προβολή του Ολύμπου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων σε Μοσχάτο-Ταύρο

Συνεχίζεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στις…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: «Δεν είναι λύση η μετάθεση της ευθύνης»

Την αποτελεσματική συνεργασία και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της πυροπροστασίας…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αντιδήμαρχος Παπάγου για το εργατικό δυστύχημα: Ο δενδροκηπουρός ήταν στο έδαφος – Δεν χρειαζόταν να φοράει ιμάντα

Μια μέρα μετά από τo τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 47χρονο εργαζόμενο…