Άρθρο Localit 27 Ιουνίου, 2024

Πρόσθετη χρηματοδότηση στον Δήμο Ηρακλείου για αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικά κτίρια

Με πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο Δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε δημοτικά κτίρια.

Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και όπως αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του, είναι το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης εργασίας που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, με τον αρμόδιο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η συνολική χρηματοδότηση των σχετικών παρεμβάσεων ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ, καλύπτοντας κατά 100% την αρχική πρόταση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Επίσης υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του ότι, έχει ήδη εξασφαλιστεί ποσό ύψους 1.500.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε σχολικά κτήρια, μετά από συναντήσεις του δημάρχου Ηρακλείου με τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ υπογραμμίζει πως αυτή είναι η πρώτη φορά που χρηματοδοτείται κατά 100% για τέτοιου είδους εργασίες και μπορεί να τις πραγματοποιήσει χωρίς να δαπανήσει ίδιους πόρους, χωρίς δηλαδή να επιβαρυνθούν οι δημότες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Καθαρισμός και αποχλόαση του συνόλου των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Βριλησσίων οι καθαρισμοί και η αποχλόαση του συνόλου των κοινόχρηστων χώρων…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βύρωνας: Κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες των νηπιαγωγείων του Δήμου

Κλιματιστικές μονάδες-ιονιστές, προμηθεύτηκε και θα εγκαταστήσει το αμέσως προσεχές διάστημα, σε όλες τις σχολικές αίθουσες…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Στην αναβάθμιση της Πλατείας «Ελευθερίας» προχωρά ο Δήμος

Τη διεξαγωγή ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας για την αναβάθμιση της Πλατείας «Ελευθερίας» (Μικράς Ασίας) στα Προσφυγικά…