Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2024

Χανιά-πρόγραμμα «Επανά-θεσις»: Επαναχρησιμοποιούνται οι κατασχεμένες πινακίδες και τοποθετούνται με συμβολικά μηνύματα, πίσω στον δημόσιο χώρο

Στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Επανά-θεσις (epana-thesis), που είχε πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με την πρ. Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., προχωρά το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την ανάρτηση λογοτεχνικών μηνυμάτων και κειμένων πάνω σε παράνομες διαφημιστικές ταμπέλες που είχαν αφαιρεθεί από τον δημόσιο χώρο από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Χανίων κατά το παρελθόν, ανακυκλώθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν με στόχο να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στους περαστικούς.

Οι ταμπέλες επιστρέφοντας σε έναν νέο κύκλο χρήσης, «φιλοξενούν» κείμενα λογοτεχνών, αποσπάσματα από ποιητικά έργα, ερωτήματα που ζητούν απόκριση ξαφνιάζουν τον διαβάτη στον δημόσιο χώρο.

Οι περαστικοί θα συναντήσουν μηνύματα γύρω από χώρους πολιτισμού, όπως το Θέατρο Βλησίδη και το μικρό αμφιθέατρο Λενταριανών (εργατικές κατοικίες), στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων στα Νεροκούρου, δίπλα σε εμβληματικά σημεία, όπως ο Ρωσικός στρατώνας, σε ανοιχτούς χώρους και σε πάρκα, όπως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…