Άρθρο Localit 04 Απριλίου, 2024

Ομάδες Εθελοντών συγκροτεί ο Δήμος Νάουσας

Στη συγκρότηση ομάδων εθελοντών, προχωρούν ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Α. Ασλανίδου,  αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με τα άρθρα 13, 14 και 15 του νόμου 4873/21.

Ειδικότερα πρόκειται να συγκροτήσει:

  • Ομάδες Εθελοντών για την δημιουργική απασχόληση ατόμων της ηλικιακής ομάδας 12-18 όπως δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, δασκάλους χορού, δάσκαλους τραγουδιού, καθηγητές φυσικής αγωγής, εκπαιδευτικούς ευρύτερα κ.α.
  • Ομάδες Εθελοντών για την ηλικιακή ομάδα ατόμων 18-60, για συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη όπως: ψυχολόγους, ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, δασκάλους χορού, δασκάλους τραγουδιού, χορωδούς, καθηγητές φυσικής αγωγής κ.α.
  • Ομάδες Εθελοντών για την ηλικιακή ομάδα ατόμων 60 +  για συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη αλλά και την διασφάλιση του Ευ Ζην όπως λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους,  δασκάλους χορού, δασκάλους τραγουδιού, χορωδούς, καθηγητές φυσικής αγωγής κ.α.
  • Ομάδες Εθελοντών για τον καλλωπισμό και φροντίδα (ζωγραφική) των κτηριακών εγκαταστάσεων όπως βρεφικούς και παιδικούς  σταθμούς,  νηπιαγωγεία,  γυμνάσια, λύκεια.
  • Ομάδες Εθελοντών για την ενίσχυση της αλληλεγγύης της κοινότητας όπως: μεταφορά και συγκομιδή  προϊόντων για το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο του δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σε ανακοίνωση, η οποία θα εκδοθεί με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η ΑΕΠΟ για την κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος είχε…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…