Άρθρο Localit 11 Μαρτίου, 2024

Καμπάνια ενημέρωσης για τη σήμανση ζώων στον Δήμο Δέλτα

Ενημερωτική καμπάνια για τη σήμανση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, θα υλοποιήσει ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με το Zero Stray Pawject, την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ» στις 19:00.

Στο πλαίσιο αυτό,  απευθύνει πρόσκληση στους δημότες- ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς  ή και εργασίας, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν για τη σημασία τοποθέτησης του ειδικού microchip στα ζώα τους.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά και θα μιλήσουν ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας και Φροντίδας Αδεσπότων Ζώων Σπυρίδων Καρκαμάνης, ο Αστυνόμος Β’ Γιώργος Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Δ.Α.Β. ως εκπαιδευτής/συμπεριφοριστής ζώων συντροφιάς, ο εκπρόσωπος της Μη Κερδοσκοπικής Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Zero Stray Pawject (ZSP) για τη Βόρειο Ελλάδα Παντελής Κοσμίδης και η κτηνίατρος- γεωπόνος της Υπηρεσίας Φιλοξενίας Αδεσπότων Ζώων του Δήμου Δέλτα Ειρήνη Γαβριηλίδου.

Για την προωθητική ενέργεια της σήμανσης των ζώων, ο Δήμος Δέλτα εξασφάλισε τη συνεργασία και την οικονομική χορηγία της Μη Κερδοσκοπικής Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Zero Stray Pawject, με επιδότηση της τοποθέτησης ηλεκτρονικής σήμανσης σε 1.000 ζώα ιδιοκτησίας δημοτών του Δήμου. Ο κηδεμόνας του ζώου θα ενημερωθεί πως καλείται να καταβάλει στον κτηνίατρο για την ηλεκτρονική σήμανση μόνο το μειωμένο ποσό των 8 ευρώ ανά ζώο, διότι η υπόλοιπη αμοιβή επιδοτείται από το Zero Stray Pawject!

Η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων σημειώνεται ότι συνιστά νομική υποχρέωση, καθώς ο νόμος προβλέπει πρόστιμο  300€ στους αμελείς ιδιοκτήτες. Η προωθητική ενέργεια παρέχεται μόνο από συγκεκριμένα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν με τα ζώα τους κατόπιν επικοινωνίας και ραντεβού, και ισχύει από τις 18/3/2024 ως τις 31/5/2024. Υποστηρικτές της ενέργειας είναι οι Τοπικές Φιλοζωικές οργανώσεις και η Ελληνική Αστυνομία.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημόσια διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου, την Τρίτη 28 Μαΐου στην Αλαγονία

Την Τρίτη 28 Μαΐου στις 11:00, στην Αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Αλαγονίας ο Δήμος Καλαμάτας…

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Στο πρόγραμμα “EΡAH” για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας ο Δήμος

Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει στο πρόγραμμα “ΕΡΑΗ”, για τη λήψη τεχνικής βοήθειας προκειμένου να γίνει…

Ρεπορτάζ 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία στον δήμο Κιλελέρ

Διευρυμένη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Δήμου…