Άρθρο Localit 23 Φεβρουαρίου, 2024

Χίλια νέα δέντρα φυτεύτηκαν σε πέντε εβδομάδες στον Δήμο Θεσσαλονίκης

 Χίλια νέα δέντρα φυτεύτηκαν μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε άδειες δενδροδόχους που υπήρχαν στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου, σε Ντεπώ, Χαριλάου και Τούμπα.

«Από την έναρξη του Προγράμματος Φυτεύσεων Νέων Δένδρων στις κενές δενδροδόχους της πόλης, 1000 νέα δένδρα (ακακίες, νεραντζιές, καλλωπιστικές δαμασκηνιές, ψευδοπλάτανοι, λιγούστρα , σφένδαμοι κ.ά) φυτεύτηκαν στις γειτονιές των Α’, Δ’ και Ε’ Δημοτικών Κοινοτήτων» αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της φυτευτικής περιόδου στις αρχές του Απριλίου. Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την υλοποίηση φυτεύσεων μέσω χορηγιών εταιρειών και συλλόγων που αναμένεται να προσθέσουν περίπου άλλα 1000 δένδρα για την ίδια περίοδο πυκνώνοντας κατ’ αρχήν τα πάρκα της Νέας Παραλίας».

«Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα μιας πράσινης και ανθρώπινης πόλης» προσθέτει ο κ. Αγγελούδης στο μήνυμά του προς τους δημότες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…