Άρθρο Localit 06 Φεβρουαρίου, 2024

Δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Πλατανιά, ζητά Γιάννης Μαλανδράκης

Το πάγιο αίτημά του που αφορά τη δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στον Δήμο Πλατανιά, επαναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδάκης, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας,  και του ΕΚΑΒ.

Με δεδομένο ότι ο Δήμος Πλατανιά-αναφέρει μεταξύ άλλων-ο  Γιάννης Μαλανδράκης ” ….είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό Καλλικρατικός Δήμος του Νομού Χανίων, ενώ παράλληλα την καλοκαιρινή περίοδο φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στον Νομό μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Πλατανιά, καθώς δεν έχει ούτε Κέντρο Υγείας στη Διοικητική του Περιφέρεια. Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί, ότι κατά τα παρελθόντα έτη λειτουργούσε κλιμάκιο ΕΚΑΒ, κατά την τουριστική περίοδο, το οποίο στάθμευε είτε στο χώρο του Δημαρχείου στο Γεράνι, είτε στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου..”.

Ο  δήμαρχος  “…ζητάει την παρέμβαση των ανωτέρω για τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Πλατανιά, έτσι ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες για άμεση παροχή Υπηρεσιών Υγείας. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, τη μεταστάθμευση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για όλο το εικοσιτετράωρο στον Δήμο Πλατανιά”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…