Άρθρο Localit 17 Ιανουαρίου, 2024

Η διαχείριση απορριμμάτων στο επίκεντρο συνάντησης Περιφερειάρχη Ι. Ν. & δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας

Θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση, το οδικό δίκτυο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής με τους Δημάρχους Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη και  Νότιας Κέρκυρας, Βασίλη Χειμαριώτη.

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, επισημάνθηκε με έμφαση η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών δημοπράτησης του εργοστασίου και για τον λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιάννη Τρεπεκλή με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο.

Επίσης στις προτεραιότητες έχει τεθεί η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με στόχο τη μείωση του όγκου των, προς μεταφορά, απορριμμάτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του οικονομικού κόστους, με το οποίο επιβαρύνονται οι δήμοι. Ένα επίσης σχετικό θέμα είναι η εξέταση επίλυσης του προβλήματος των ογκωδών.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο προτεραιότητα είναι οι παρεμβάσεις που θα το καταστήσουν ασφαλές και βατό και συγχρόνως θα προχωρήσουν παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό του οδικού δικτύου με διαγραμμίσεις και καθαρισμό των χόρτων.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μόνιμη λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Κινέτας- Δημοσιεύθηκε η δημοπράτηση του έργου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του αγωγού υδροδότησης του οικισμού της Κινέτας, καθώς δημοσιεύθηκε…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: 7.000 κατοικίες συνδέονται στο δίκτυο αποχέτευσης

Εντός του 2024 ξεκινά η σύνδεση 7.000 κατοικιών στο δίκτυο αποχέτευσης της Πάτρας, στη βόρεια…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αθηναίων

Εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Γραφείο Αντιμετώπισης…