Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Πάρα πολύ άδικο να ενσωματωθεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας με άλλες ΔΕΥΑ – Θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομη»

Τις ενστάσεις του για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει συγχώνευση των ΔΕΥΑ και δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές εξέφρασε σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ερωτηθείς σχετικά για το θέμα.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «άδικη» για το Δήμο Καλαμάτας μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι μια υγιής Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης με αποθεματικό 9 εκατομμύρια ευρώ, που με χρηστή διοίκηση έχει καταφέρει να δώσει σπουδαίο έργο, ενώ για το 2024 έχει εγκριθεί τεχνικό πρόγραμμα ύψους σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ.

“Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι μια επιχείρηση η οποία έχει αποθεματικό περίπου 9 εκατομμύρια. Υπάρχουν άλλες ΔΕΥΑ που χρωστούν πάρα πολλά χρήματα, εκατομμύρια. Είναι πάρα πολύ άδικο, μια προσπάθεια που έχει γίνει εδώ στην Καλαμάτα, από τους δημότες, από την καλή και ορθή διαχείριση να ενσωματωθεί με ζημιές και ελλείμματα που έχουν άλλες ΔΕΥΑ. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να παραμείνει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας όπως είναι, αυτόνομη, και να μπορεί να συνεχίσει να επιτελεί το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Μην ξεχνάμε ότι φέτος, για το 2024, εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ που είναι 49.800.000 ευρώ”, ανέφερε ο Θ. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 10 κατηγορούμενους και αθώωση για 11 αποφάσισε το Εφετείο

Με την κήρυξη οκτώ πρώην επικεφαλής και στελεχών της Πυροσβεστικής, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Ρόδου – Μία νεκρή στην Τουρκία

Σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή», καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απόσυρση του ΠΔ για τους όρους δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ο δήμος Πλατανιά και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής

Ειδική δημόσια συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παλ Συμβουλίου Πλατανιάς με θέμα το…