Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2023

Αμύνταιο: Ανάπλαση μονοπατιού κατά μήκος του καναλιού ΤΚ Πετρών

Το Συμφωνητικό για το σημαντικό έργο “Αναπλάση Μονοπατιού κατά Μήκος του Καναλιού ΤΚ Πετρών από Πηγές έως Μύλο Χατζηκωνσταντίνου”, υπέγραψε ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης παρουσία του αναδόχου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 538.550€, ενώ το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του καναλιού, από τις πηγές έως τον Μύλο Χατζηκωνσταντίνου.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Αμυνταίου, το εν λόγω έργο  έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αισθητική αναβάθμιση του καναλιού, περιλαμβάνοντας τη δημιουργία πεζοδιαδρομών και χώρων στάσης θέασης.  Η επιλογή των έργων,  προσθέτει, έγινε με προσοχή, ώστε να εναρμονίζονται με το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής.

«Η ανάπλαση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή», καταλήγει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή φωτογραφίας Λίμνη Πετρών: Δήμος Αμυνταίου /Λίμνες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…