Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2023

Άμεση προκήρυξη του μέτρου στήριξης των παραγωγών στην λίμνη Κάρλα ζητά ο Κ. Αγοραστός

Την άμεση προκήρυξη Μέτρου στήριξης των πλημμυροπαθών παραγωγών στις παρακάρλιες περιοχές, όπου παραμένει αδύνατη η σπορά των χειμερινών καλλιεργειών ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη.

Ο κ. Αγοραστός επισημαίνει ότι στην περιοχή των παρακάρλιων, περίπου 150.000-180.000 στρέμματα, οι αγρότες αδυνατούν να σπείρουν και έπαυσαν την καλλιέργεια τους, καθώς τα αγροτεμάχια τους παραμένουν καλυμμένα με νερό και αναμένουν τις προτάσεις των επιστημόνων για την απομάκρυνση των υδάτων.

Τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση προκήρυξη ενός Μέτρου-προγράμματος  που θα έχει ως στόχο την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των πλημμυρόπληκτων αγροτών.

«Προτείνουμε, αναφέρει στην επιστολή του, οι αγρότες στις παρακάρλιες πλημμυρισμένες περιοχές, που δηλώνουν και λαμβάνουν τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, να συμπληρώνουν από το παραπάνω Μέτρο, το χαμένο εισόδημα από την αδυναμία καλλιέργειας. Κρίνεται επίσης σκόπιμο να προστατευτεί ο πραγματικός καλλιεργητής. Συνεπώς επιλέξιμοι για το Μέτρο πρέπει να είναι αυτοί που καλλιέργησαν την περίοδο τους συμβάντος, άρα οι έχοντες τα αγροτεμάχια δηλωμένα στο  ΟΣΔΕ του 2023. Επίσης, για τις περιοχές, που δεν υπάρχουν νερά, αλλά έχει γίνει καταστροφή των χωραφιών, προτείνεται ένα νέο οικολογικό σχήμα, που να προστίθεται στο εισόδημα των Θεσσαλών αγροτών. Το νέο αυτό οικολογικό σχήμα να προταθεί στην επικείμενη τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της  ΚΑΠ και να καλύπτει το διαφυγόν εισόδημα των  συγκεκριμένων δικαιούχων».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…