Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2023

Παλλήνη: Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ο Δήμος

Στην ηλεκτρική κίνηση επενδύει ο Δήμος Παλλήνης, ο οποίος ανακοίνωσε αφενός την ενίσχυση του στόλου του με ηλεκτροκίνητα οχήματα, αφετέρου την απόκτηση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων για κατοίκους και επισκέπτες της πόλης που επιθυμούν εναλλακτική μετακίνηση.

Ειδικότερα όπως ενημέρωσε, ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των πρώτων δέκα δημοτικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και των αντίστοιχων σταθμών φόρτισης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.778.780 ευρώ, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η δημοτική Αρχή από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σχετικά με τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, σύντομα θα είναι στη διάθεση των πολιτών 38, από τα οποία ένα για ΑμεΑ.

Με χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και το Ταμείο Συνοχής, ο Δήμος Παλλήνης ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για την προμήθεια, εγκατάσταση  και λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς αυτόματης φόρτισης που θα δημιουργηθούν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

«Βάζουμε τον Δήμο Παλλήνης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ο δήμος μας αποκτά ηλεκτροκίνητο στόλο, αλλά και πλήρες δίκτυο σταθμών φόρτισης για τους κατοίκους σε κάθε γειτονιά, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τους δημότες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος, ενώ για τα ηλεκτρικά ποδήλατα είπε: «Εξασφαλίζουμε στους πολίτες τη δυνατότητα οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης με ασφάλεια, χωρίς αποκλεισμούς. Συνεχίζουμε το έργο μας μέχρι και την τελευταία ημέρα, υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Χαλκιδέων

Στην εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) προχωρά  ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο την εξασφάλιση προσβασιμότητας…

Ρεπορτάζ 13 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα: Το «Νέο Περιβάλλον» Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας και της προστασίας των δημοτών, διοργανώνει…

Ρεπορτάζ 13 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά ψηφιακού μετασχηματισμού ο Δήμος Κορινθίων

Την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου που αφορά σε δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, ανακοίνωσε ο Δήμος…