Άρθρο Localit 25 Αυγούστου, 2023

Θεσσαλονίκη: Διασφαλίστηκε η συνέχιση λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και των Δομών Αστεγίας του Δήμου

Με την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, διασφαλίστηκε η συνέχιση λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και των Δομών Αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Όπως ενημερώνει, οι παραπάνω δομές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027” και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσό των 711.783,06 και 1.985.886,03 ευρώ αντίστοιχα, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι την 31/12/2025.

Προηγήθηκε σχετική πρόταση προς χρηματοδότηση, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασία και Δημόσιας Υγείας (Κοινωνική Πολιτική Δήμου Θεσσαλονίκης), με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και τη συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία».

Πρόκειται για δομές με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο, καθώς ο Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους απευθύνεται σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης, ενώ οι Δομές αστέγων που περιλαμβάνουν το Υπνωτήριο Αστέγων και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων απευθύνονται σε άτομα που βιώνουν ή απειλούνται από τον στεγαστικό αποκλεισμό.

«Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη διεύρυνση και τη βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να επιτύχει το στόχο της κοινωνικής συμπερίληψης και της κοινωνικής αλληλεγγύης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δεκτή η ένσταση του Δήμου Γλυφάδας για “κούρεμα” των τιμών ζώνης- Γ. Παπανικολάου: “Σημαντικό βήμα αλλά πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα”

Δεκτή έγινε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η ένσταση που υπέβαλε ο Δήμος…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι εθελοντικοί καθαρισμοί παραλίας στον Δήμο Αλίμου

Μετά τους δύο πρώτους καθαρισμούς, την περασμένη εβδομάδα στον Άλιμο, ο Δήμος δίνει ραντεβού για…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν σήμανση, στείρωση και καταγραφή στο ΕΜΖΣ για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Κίνητρα στους πολίτες-ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για φροντίζουν καλύτερα τα ζώα τους, ενθαρρύνει και…