Άρθρο Localit 04 Αυγούστου, 2023

Πρώτη έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού, λόγω της πυρκαγιάς

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο είχε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης συνοδευόμενος από τον πρώην δήμαρχο, Πέτρο Φιλίππου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου και ζήτησε την άμεση αρωγή για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν. Επίσης, αναφέρθηκε στα σχετικά έγγραφα που έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία και αφορούν στα ζητήματα της αναδάσωσης και της συνολικής προστασίας της περιοχής.

“Ο υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου με 300.000 ευρώ για τις πρώτες επείγουσες εργασίες που αφορούν στην απομάκρυνση καμένων υλικών και στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των χώρων εναπόθεσης ογκωδών και κλαδεμάτων. Δεσμεύτηκε δε να μελετήσει και να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού τα δίκαια αιτήματα του Δήμου”, σημειώνει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο Χρ. Γκίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σύνολο των αιτημάτων που είχε εκθέσει σε πρόσφατο έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο ζητούσε την άμεση χρηματοδότηση του δήμου για τα παρακάτω:

  • 500.000 ευρώ για την απομάκρυνση των καμένων δέντρων και της καμένης ύλης από τους οικισμούς που επλήγησαν.
  • 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια κορμοδεμάτων – κορμοφραγμάτων προκειμένου να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.
  • 2.000.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη φωτιά.
  • 250.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί δημοτικές υποδομές.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…