Άρθρο Localit 06 Ιουλίου, 2023

Αυξημένη η συμμετοχή στα προγράμματα του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του Δήμου Ασπροπύργου

Με αυξημένη συμμετοχή συνεχίζονται τα προγράμματα του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του Δήμου Ασπροπύργου, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, σε συνεργασία με την εταιρεία νόσου  Alzheimer Αθηνών.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, σε εβδομαδιαία βάση, πραγματοποιούνται ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν ασκήσεις που ενεργοποιούν νοητικές λειτουργίες (μνήμης, προσοχής, λόγου, εκτελεστικών λειτουργιών), θεραπείες μέσω τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, νοητικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση και συζήτηση θεμάτων επικαιρότητας.

«Κοινός στόχος όλων αυτών των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων, σε συνδυασμό με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, είναι τα άτομα με άνοια να παραμείνουν δραστήρια πνευματικά και σωματικά για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προσθέτει ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα και για τα μέλη των οικογενειών ή τους φροντιστές των συνανθρώπων μας με διαγνωσμένη νόσο Alzheimer έτσι ώστε να υπάρχει ολιστική αντιμετώπιση της πάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  καθημερινά, στο Σταθμό Άνοιας –  Φυλής 75 από τις 09:00 έως τις 15:00  ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2105573964 ή alz.aspropyrgos@gmail.com .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 10 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία του Bollywood

Σκηνικό για ταινία του Bollywood θα αποτελέσουν τα Γιάννενα καθώς Ινδική εταιρία παραγωγής επέλεξε την…

Ενδιαφέρουν 10 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: ΄Εως 31 Μαΐου οι αιτήσεις εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς

Από σήμερα έως και 31 Μαΐου υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους  δύο…

Ενδιαφέρουν 10 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έως 15 Μαΐου οι αιτήσεις συμμετοχής στο Φεστιβάλ Πηνειού

Παρατείνεται έως και τις 15 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν…