Άρθρο Localit 20 Ιουνίου, 2023

Μαλεβίζι: Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της Φάμπρικας Κοκκινίδη στο Κεραμούτσι

Έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να δει και το μεγαλύτερο μέρος του πάλαι ποτέ εξοπλισμού της για την παραγωγή του ελαιόλαδου με την παραδοσιακή μέθοδο θα αποκτήσει το Κεραμούτσι με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της Φάμπρικας Κοκκινίδη.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου, οι εργασίες συνεχίζονται με την τοποθέτηση νέας κεραμοσκεπής. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στατικής ενίσχυσης του κτιρίου ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Η Φάμπρικα Κοκκινίδη βρίσκεται στον οικιστικό πυρήνα του οικισμού Κεραμούτσι της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα παλαιάς φάμπρικας της προβιομηχανικής εποχής της Κρήτης για το άλεσμα του ελαιόκαρπου και την παραγωγή του ελαιόλαδου. Αξίζει δε να σημειωθεί πως μέσα σε αυτήν διατηρείται και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού της για την παραγωγή του ελαιόλαδου με την παραδοσιακή μέθοδο.

Η παραδοσιακή φάμπρικα αποτελεί κατάλοιπο της ζωντανής ιστορίας του Μαλεβιζίου, αλλά και της Κρήτης, καθώς μαζί με την όμορη οικία, ανήκε στην περιουσία του σπουδαίου οπλαρχηγού Ηρακλή Κοκκινίδη.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 114.200,00€ και η χρηματοδότηση προέρχεται  από το ΕΣΠΑ καθώς ο Δήμος Μαλεβιζίου πέτυχε την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βύρωνας: Έτοιμο το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Καρέα

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/5,…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημόσια διαβούλευση για το Σ.Α.Π Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) που έχει εκπονήσει με χρηματοδότηση από το…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγ. Παρασκευή: Ξεκινά και πάλι η λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων

Επανέρχεται από σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, η λειτουργία χωριστής συλλογής υπολειμμάτων…