Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2023

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου- «Ενεργειακές Κοινότητες: Πώς να παράξεις το ρεύμα που καταναλώνεις»

Με την διάλεξη «Ενεργειακές Κοινότητες: Πώς να παράξεις το ρεύμα που καταναλώνεις», η οποία θα δοθεί στις 10 Απριλίου 2023, στις 19:30, στο 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου (Κόδρου 24) ολοκληρώνει τις δραστηριότητές του για το β’ τρίμηνο της περιόδου 2022-23, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ομιλητής είναι ο  Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc στη Μηχανική Περιβάλλοντος, University of Strathclyde, Δημήτρης Κ. Παπασωτηρίου.

Η υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους οδήγησε στο κοινωνικό φαινόμενο που περιγράφεται με τις λέξεις «ενεργειακή φτώχεια», η οποία είναι μία ακόμα σύγχρονη μορφή φτώχειας.

Πώς μπορεί ένα νοικοκυριό να ξεφύγει από αυτή την καθοδική για το βιοτικό του επίπεδο έλικα φτωχοποίησης;

Οι ενεργειακές κοινότητες αποτελούν ουσιαστικά συνεταιρισμούς απλών καταναλωτών, ο καθένας εκ των οποίων συμμετέχει με μερίδιο που αντιπροσωπεύει την ενεργειακή κατανάλωση του νοικοκυριού του, την οποία αντισταθμίζει για 25 έτη, με μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται συνηθέστατα από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα (net metering). Η δαπάνη επένδυσης για την εγκατάσταση του Φ/Β έχει αναληφθεί συλλογικά από όλα τα μέλη της κοινότητας και έτσι είναι η ελάχιστη δυνατή. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα τυχόν περίσσεια ηλεκτροπαραγωγής να καλύψει τις ανάγκες φτωχών νοικοκυριών της κοινότητας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε αυτοδίκαιη αργία για χρηματισμό έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας

Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας.…

Ενδιαφέρουν 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στον Δήμο Αμυνταίου

Επεκτείνεται και στον Δήμο Αμυνταίου, το  έργο που αφορά στην ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση και…

Ενδιαφέρουν 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Τα περιβαλλοντικά οφέλη από μετρό, Fly Over και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Το περιβαλλοντικό όφελος για τη Θεσσαλονίκη από τα νέα έργα υποδομής- το μετρό, το Fly…