Άρθρο Localit 23 Μαρτίου, 2023

Ηλιακά κιόσκια ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Κιόσκια ανακύκλωσης εγκατέστησε στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για ζεύγη ηλεκτρονικών κάδων απόρριψης μεταλλικών και πλαστικών αντικειμένων, οι οποίοι λειτουργούν με πρέσα ώστε να δέχονται περισσότερο υλικό, αντικαθιστώντας, με αυτό τον τρόπο, αναλογικά περισσότερους κλασσικούς κάδους, απελευθερώνοντας τους δρόμους, τα πεζοδρόμια αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Μάλιστα, τα κιόσκια διαθέτουν ηλιακά πάνελς ώστε να φορτίζουν για τις ανάγκες της λειτουργίας της πρέσας, χωρίς, δηλαδή, να καταναλώνουν ρεύμα. Επιπλέον, με αυτό το σύστημα, υπάρχει η ευελιξία εγκατάστασής τους σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου.

Σε πρώτη φάση, ζεύγη από κιόσκια Ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν σε 5 πλατείες και γήπεδα της πόλης, όπου υπάρχει κατανάλωση που παράγει απορρίμματα σε πλαστικό και μέταλλο (αλουμινένια κουτάκια κτλ): Γήπεδο Κύμης, Πλατεία Μινωτή, Πλατεία Γιαννετάκη, Πλατεία στο ΟΤ 216, Γήπεδο μπάσκετ Τυφώνα.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από εκμετάλλευση ευρωπαϊκού, επιχειρησιακού προγράμματος.

«Ο Δήμος Ηρακλείου έχει κάνει μεγάλα βήματα μπροστά στο κομμάτι που αφορά στην ανακύκλωση. Εμείς ως δημοτική αρχή, δίνουμε στους δημότες τα εργαλεία κι εκείνοι τα εκμεταλλεύονται, τοποθετώντας πλέον τον δήμο μας ψηλά στις λίστες με τις πόλεις που παράγουν την περισσότερη ανακύκλωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…