Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2023

Πάτρα: Συνεχίζεται η φιλοξενία των αστέγων στο Υπνωτήριο του Δήμου 

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Υπνωτηρίου για την φιλοξενία όλων των άστεγων πολιτών, από σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός του (ΚΟΔΗΠ), λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.

Η υποδοχή θα γίνεται κατά τις ώρες 7 μ.μ. έως  9 μ.μ. και η φιλοξενία τους, θα είναι δυνατή έως τις 9:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Η διαμονή στον χώρο παρέχει την δυνατότητα για μπάνιο και σίτιση.

Οι ενδιαφερόμενοι απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στην χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου κ.λπ.).

Για την ενημέρωση του πληθυσμού των αστέγων της πόλης , υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Δρόμου περιηγείται στην πόλη, προκειμένου να εντοπίσει πιθανά σημεία που διαμένουν άστεγοι πολίτες και να τους ενημερώσει για την δυνατότητα διαμονής τους στο Υπνωτήριο.

Σε κάθε περίπτωση άστεγοι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πέραν της περιόδου του ψύχους, μπορούν να ενημερωθούν για τις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν στο Υπνωτήριο και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω τηλέφωνο κατά τις ώρες  8:00 – 21:00: 2610342995 και 2614400300.

Οι Δομές Αστέγων λειτουργούν από τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει τη λειτουργία του και για το σχολικό έτος…

Ενδιαφέρουν 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω προσφέρει και αυτή τη σχολική χρονιά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και…

Ενδιαφέρουν 03 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με σεβασμό και συγκίνηση τιμήθηκαν τα 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με επίκεντρο τη μνήμη των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου…