Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2022

 Μνημόνιο συνεργασίας για το Σέιχ – Σου και το δάσος Χορτιάτη

Μνημόνιο συνεργασίας για το Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη, για την ανάδειξη και αξιοποίησή τους αλλά και για τη λειτουργική τους διασύνδεση με τις αστικές περιοχές, θα υπογράψουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ΑΠΘ και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔ-ΚΜ με αφορμή την λήψη απόφασης από το Δ.Σ. της Ένωσης για την υπογραφή του Μνημονίου, αντικείμενο της συνεργασίας αυτής είναι η εκπόνηση ενός Κατευθυντηρίου Σχεδίου (Master Plan) με σκοπό την ωρίμανση των δράσεων για τη λειτουργική διασύνδεση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου με την πόλη της Θεσσαλονίκης με έμφαση στο παραλιακό της μέτωπο. Η προτεινόμενη διασύνδεση μπορεί να επιτευχθεί μέσω του αισθητικού και λειτουργικού ανασχεδιασμού των υποδομών αναψυχής των περιοχών με τρόπο που να παρακινεί τους πολίτες να δραστηριοποιούνται επί του λεγόμενου «πράσινου διαδρόμου» ο οποίος θα ξεκινάει από το Σέιχ Σου και θα καταλήγει στην παραλία.

Οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, στην ανάπτυξη της τουριστικής προστιθέμενης αξίας της περιοχής στον άξονα του εναλλακτικού και δωδεκάμηνου τουρισμού, στην προστασία και προβολή του πρασίνου και στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με καλές πρακτικές.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών: Πασχαλινή προσφορά αγάπης σε ηλικιωμένους

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών προχώρησε σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη αγάπης και κοινωνικής…

Ενδιαφέρουν 08 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τρικκαίων: Συλλογική προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ενόψει Πάσχα

Την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής προσφοράς ανέδειξαν δράσεις φορέων και συλλόγων στα…