Άρθρο Localit 12 Οκτωβρίου, 2022

Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου παθητικού σχολείου στα Τρίκαλα

Το πρώτο εκ βάθρων παθητικό κτίριο στα Τρίκαλα κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το διδακτήριο του 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπογράφτηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, από τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας, «Π. Σγουραλής και Σία Ε.Ε»».

Το έργο που έχει προϋπολογισμό 695.000€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και όπως τονίζει ο Δήμος, συγκεντρώνει πλήθος μοναδικών χαρακτηριστικών:

  • Είναι το πρώτο εκ θεμελίων παθητικό κτίριο στα Τρίκαλα και μάλιστα το πρώτο σχολείο. Παθητικό είναι το κτίριο που διατηρεί όλον το χρόνο μια άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις και, επομένως, μικρή επιβάρυνση για θέρμανση
  • Επιλύει προβλήματα στέγασης των νηπίων στην ευρύτερη περιοχή Μπάρας – Βαρουσίου
  •  Κατασκευάζεται στον χώρο της πρώην ΤΑΞΥΠ, ως τμήμα των έργων του Δήμου Τρικκαίων για την αναβάθμιση της περιοχής του λόφου προφήτη Ηλία. Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς δίπλα θα λειτουργήσει το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων, το Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας και η περιοχή θα είναι τμήμα της ανάπλασης – ανάδειξης του λόφου.

Το διδακτήριο είναι δυναμικότητας 50 νηπίων  και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.253,44 τ.μ., με 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Τέλος όπως  επισημαίνει ο Δήμος Τρικκαίων, δεν είναι το μόνο σχολείο, για το οποίο έχει μεριμνήσει πριν την ενεργειακή κρίση, για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης: “Με εντάξεις και ολοκληρώσεις έργων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναβαθμίζονται ενεργειακά, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (ολοκληρώθηκε), το 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Τρικάλων (συνεχίζονται οι εργασίες), το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Τρικάλων (δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης), το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαλτινού (δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης), με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 5,2 εκ. ευρώ”, ενημερώνει σχετικά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συσκευασίες φυτοφαρμάκων συλλέγει ο Δήμος Θέρμης

Τη δυνατότητα ειδικής διαχείρισης κενών ρυπασμένων συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων συσκευασιών, προσφέρει ο Δήμος Θέρμης στο…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Δήμος Βριλησσίων, το έργο αποκατάστασης και συντήρησης ραμπών ΑμεΑ, με…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

Στον Δήμο Κιλκίς, ξεκινά το πρόγραμμα για τη  συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων με σκοπό την…