Άρθρο Localit 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Ξεκινάει ο δρόμος του Μόρμορη στα Κύθηρα

Η σύμβαση κατασκευής του έργου, «Οδός Μόρμορη Αβλέμωνα», υπεγράφη από τον δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον ανάδοχο Χρ. Μαρασιώνη. Όπως επισημαίνει ο Δήμος πρόκειται για ένα από τα  σημαντικότερα οδικά έργα των τελευταίων ετών στο νησί, δεδομένου ότι συντομεύεται η διαδρομή από το Διακόφτι (κεντρικό λιμάνι) προς τις τουριστικές περιοχές του Αβλέμωνα και της Παλαιοπόλεως κατά τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα.

« Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τη νέα Γέφυρα στη θέση «Μάκρωνας» που ήδη κατασκευάζεται, δημιουργεί νέες συνθήκες οδικής ασφάλειας και ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή και κατ΄ επέκταση στο νησί μας ως σύνολο» τονίζει ο Δήμος και προσθέτει ότι έτσι, δύο από τα πλέον ουσιώδη αιτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, αιτήματα που είχαν διατυπωθεί από δεκαετιών, πλέον υλοποιούνται, χάρη στον μεθοδικό προγραμματισμό της Δημοτικής  Αρχής και την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Προβλέπεται η διαπλάτυνση του συνόλου της οδού σε μήκος περίπου 3,5 χιλιομέτρων προκειμένου να αποκτήσει το ενδεδειγμένο πλάτος των 5,5μ., η κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων, η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών στηθαίων και η διαγράμμιση της οδού μετά την ασφαλτόστρωσή της με νέο σύγχρονο ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών.

Η μελέτη και η πλήρης ωρίμανση του έργου (συμπεριλαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων) ήταν μια μακρά διαδικασία που περατώθηκε επιτυχώς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Αττικής της Π.Ε. Νήσων.

Το έργο, που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, έχει συνολικό προϋπολογισμό 500.000€ (με το ΦΠΑ), ενώ μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (36%) η τελική δαπάνη του θα ανέλθει σε 322.189,10€. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 8 μήνες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην Περιφέρεια Αττικής: Απαιτείται διαρκής προσοχή και ετοιμότητα

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμοί ρεμάτων στους δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη ανάπτυξη έχει τεθεί το διευρυμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΛΚ: Εγκύκλιος για εφαρμογή πιλοτικών Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της Γενικής Κυβέρνησης – Ποιοι δήμοι επιλέγονται

Εκδόθηκε Εγκύκλιος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία δίνονται αναλυτικές οδηγίες για…