Άρθρο Localit 09 Σεπτεμβρίου, 2022

Το αίτημα των σταφιδοπαραγωγών για ικανοποιητικές κατώτατες τιμές ζητά ο δήμος Πύργου

Το αίτημα των σταφιδοπαραγωγών ώστε να υπάρξουν ικανοποιητικές κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την κορινθιακή σταφίδα υποστήριξε με παρέμβασή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος..

Ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει πως οι σταφιδοπαραγωγοί είναι δικαιολογημένα αναστατωμένοι αφού για μια ακόμα χρονιά η τιμή πώλησης του εξαιρετικής ποιότητας προϊόντος που παράγουν, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακόμα κι αρκετά κάτω του κόστους παραγωγής.

Τονίζει πως οι παραγωγοί σταφίδας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δυσθεώρητο πλέον λόγω της κρίσης, κόστος παραγωγής, και στις αυξημένες υποχρεώσεις τους με συνέπεια το αγροτικό τους εισόδημα συνεχώς να καταρρέει.

Επίσης ο  κ. Αντωνακόπουλος υπογραμμίζει πως πλέον καθίσταται αβέβαιο το γενικότερο μέλλον της καλλιέργειας της σταφίδας, αφού πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις σταφιδοκαλλιέργειές τους κι άλλοι οδηγούνται εκτός κλάδου.

Ζήτησε  λοιπόν όλες τις σχετικές ενέργειες  εκ μέρους του υπουργείου ώστε να υπάρξουν κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την κορινθιακή σταφίδα, τέτοιες ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

Υπενθυμίζεται πως και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με πρόσφατο ψήφισμα του που εκδόθηκε, συνηγορεί στο «φλέγον» αυτό αίτημα και αντιστοίχως ζητείται η υλοποίηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…