Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2022

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμού

Εκτός ελέγχου παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο, που ξέσπασε χθες το βράδυ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τηλέφωνά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 26 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Θάσου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και έπειτα από συνεννόηση του δήμου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρείες, με έκτακτα δρομολόγια έφταναν στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…