Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2022

Προχωρά το έργο του δικτύου ακαθάρτων στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης

Προχωρά το έργο του δικτύου ακαθάρτων στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης σε εφαρμογή  της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, του ΟΑΕΔ (που πλέον ονομάζεται Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) και της ΕΥΔΑΠ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το έργο αφορά στην επέκταση – ανακατασκευή του υπάρχοντος δικτύου ακαθάρτων του Ηλιακού Χωριού από την ΕΥΔΑΠ, ώστε να καταστεί ασφαλής και λειτουργική  και να επιτευχθεί η παραλαβή και συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού από την Εταιρεία.

To δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων που κατασκευάζεται έχει μήκος 1.230 μέτρων, ενώ κατασκεπάζονται επίσης 40 φρεάτια επίσκεψης και 145 συνδέσεις των ακινήτων στο τριτεύον δίκτυο χωρίς χρέωση των ιδιοκτητών. Το συνολικό έργο ύψους 585.000 ευρώ θα χρηματοδοτείται από πόρους του ΟΑΕΔ, ενώ μετά την ολοκλήρωση  της κατασκευής και της περιόδου συντήρησης, η κυριότητα και διαχείριση του δικτύου θα περιέλθει στην ΕΥΔΑΠ.

«Βάσει  της προγραμματικής σύμβασης που υπογράψαμε με την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΑΕΔ, παρουσία του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ένα μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού οδεύει προς την οριστική λύση του και μάλιστα χωρίς δική τους επιβάρυνση ή επιβάρυνση του Δήμου μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης , σημειώνοντας ότι το πρόβλημα υφίσταται από την κατασκευή του Ηλιακού Χωριού στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Επίσης πρόσθεσε ότι « Ως Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα πιέσαμε με κάθε τρόπο και προωθήσαμε τη λύση, που υιοθετήθηκε. Έκτοτε συμμετέχουμε στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου, που έχει συσταθεί για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την κατασκευή. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωση του με μοναδικό μέλημα την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηλιακού Χωριού.»

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» με συλλογή τροφίμων

Δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, ενόψει…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…

Ενδιαφέρουν 18 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανείς μόνος σε ώρα ανάγκης: Μητρώο ευάλωτων πολιτών στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων προχωρά σε επικαιροποίηση του Ειδικού Μητρώου προληπτικής απομάκρυνσης ευάλωτων πολιτών, καλώντας τους…