Άρθρο Localit 29 Μαρτίου, 2022

Ιατρική κάλυψη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία προσφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς

Δωρεάν ιστροφαρμακευτική περίθαλψη προσφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσια Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων, στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους υπηκόους  της Ουκρανίας, που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους λόγω του εκεί διεξαγομένου πολέμου και διαμένουν στον Δήμο Καλαμαριάς.

“Οι Ουκρανοί υπήκοοι,  σύμφωνα με το άρθρο 38 Ν. 4865/2021 (ΦΕΚ Α΄238) εντάσσονται στις ανασφάλιστες – ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δικαιούμενοι νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς επίσης έχουν και το δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα και να διενεργούν τις απαιτούμενες θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις. Ως πολίτες τρίτης Χώρας, πρέπει να κατέχουν ή να αποκτούν ΑΜΚΑ”, όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος και προσθέτει ότι “Μέχρι την απόκτησή του, οι υπηρεσίες Υγείας θα παρέχονται κανονικά με την επίδειξη είτε διαβατηρίου είτε σχετικού εγγράφου της Ελληνικής Αστυνομίας”.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που άφησαν πίσω τη ζωή τους, για να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα. Αν μη τι άλλο αυτή τη μεταβατική περίοδο, οφείλουμε ως άνθρωποι να την κάνουμε, όσο πιο ανώδυνη γίνεται. Εξάλλου η Καλαμαριά γνωρίζει πολύ καλά από προσφυγιά», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Πληροφορίες  στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς και στα τηλέφωνα :2313 314499, 2313 314498, 2313 314525

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Να μην κατεβάζουν αλόγιστα σκουπίδια το Πάσχα ζητά από τους δημότες ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Να μην κατεβάζουν αλόγιστα τα απορρίμματά τους στους πράσινους κάδους τις ημέρες του Πάσχα καλεί…

Ρεπορτάζ 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σητεία: Περιοριστικά μέτρα για την αρδευτική περίοδο του 2024 στον Δήμο

Με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Γιώργος…

Ρεπορτάζ 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεχίζονται οι ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Με το κτίριο του 1ου Παιδικού Σταθμού συνεχίζονται οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στον Δήμο Άργους Ορεστικού.…