Άρθρο Localit 28 Μαρτίου, 2022

Τρίκαλα: Κιτ ρομποτικής από τον Δήμο και σε νηπιαγωγεία

Με 4 κιτ ρομποτικής για νήπια, ενισχύεται η προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να συμβάλει στην εισαγωγή του STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics),στα σχολεία.

Η δωρεά των 4 κιτ ρομποτικής – συνέχεια ανάλογου προγράμματος πριν 5 χρόνια, με 200 κιτ σε Δημοτικά, Γυμνάσια και λύκεια – ενισχύει την καινοτομία, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του,  στο Μουσείο Τσιτσάνη,  την Τετάρτη 23 Μαρτίου, τονίζοντας γενικότερα τον τρόπο σκέψης που αναπτύσσεται με τη ρομποτική και ειδικότερα τη χρήση της φιλοσοφίας STEM.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη ανέφερε ότι ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στηρίζει προσπάθειες για ενίσχυσή της με νέες πρωτοβουλίες. Ο οικοδεσπότης, αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, Μιχάλης Λάππας, επεσήμανε τη σημασία της καινοτομίας και στην εκπαίδευση, μέσω της συγκεκριμένης δράσης, ενώ, λόγω απουσίας, χαιρετισμό απέστειλε ο  προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρ. Τρικάλης.

Η παράδοση των κιτ έγινε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων σε εκπροσώπους 4 νηπιαγωγείων των Τρικάλων (11ο, 23ο, Κρηνίτσας και Φλαμουλίου), που είχαν ανταποκριθεί σε ανάλογη πρωτοβουλία το περασμένο φθινόπωρο. Συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ενίσχυση των νηπιαγωγείων από τον Δήμο Τρικκαίων.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Τρικκαίων,  η εκδήλωση είχε εκπαιδευτικό περιεχόμενο ουσίας, καθώς ο δρ. Σπ. Κούριας, συμβασιούχος διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσίασε στοιχεία και δεδομένα αναφορικά με τη χρήση της ρομποτικής και γενικότερα του συγκεκριμένου τρόπου σκέψης στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…