Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2022

ΥΠΕΣ: Ηλεκτρονική δήλωση ονόματος νεογνού και ηλεκτρονική δήλωση βάπτισης του – Εγκύκλιος

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών  ενημερώνονται τα ληξιαρχεία των δήμων ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας ορίζεται ότι πλέον μπορεί να γίνει η ηλεκτρονική δήλωση του ονόματος νεογέννητου παιδιού καθώς ηλεκτρονική μπορεί να γίνει και η δήλωση βάφτισής του.

Σύμφωνα με όσα  μεταξύ άλλων ορίζονται στην υπ’αριθμ. 9169 ΕΞ 2022/10.03.2022 (ΦΕΚ 1210/τόμος Β΄/16.03.2022):

«…Μετά την καταχώριση του ονόματος από το πρώτο υπόχρεο πρόσωπο και την επιβεβαίωση από το δεύτερο, η δήλωση ονόματος νεογνού οριστικοποιείται και αποστέλλεται μέσω του συστήματος του Μητρώου Πολιτών στο αρμόδιο ληξιαρχείο ως εκκρεμότητα, για να καταχωρίσει ο ληξίαρχος το όνομα του νεογνού στη ληξιαρχική πράξη γέννησης…», καθώς και: «…Τα υπόχρεα πρόσωπα του άρθρου 26 του ν. 344/1976 μπορούν να δηλώσουν τη βάπτιση του νεογνού με την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης του θρησκευτικού λειτουργού που τέλεσε ή συνέπραξε στο μυστήριο μέσω της ανωτέρω εφαρμογής…». Για τη διαχείριση των ανωτέρω, Εγχειρίδιο Χρήσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Αστική &  Ολοκληρωμένο ΠληροφοριακόàΔημοτική Κατάσταση   Εκπαιδευτικό Υλικό Μητρώου Πολιτών) και συγκεκριμένα στηàΣύστημα “Μητρώο Πολιτών”  διαδρομή https://www.ypes.gr/astiki-dimotiki-katastasi/olokliromeno-pliroforiako-sistimamitroo-politon/ekpaideytiko-yliko, για τη σχετική ενημέρωση των Ληξιαρχείων και των Ληξίαρχων. Παρακαλείσθε για την άμεση εφαρμογή της παρούσας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ για Α΄κύκλο κινητικότητας: Έως 20/5 η οριστική υποβολή αξιολογήσεων από τους φορείς υποδοχής

Νέα Εγκύκλιο με οδηγίες προς τους φορείς υποδοχής για την υλοποίηση του Α΄ Κύκλου Κινητικότητας…

Υπουργείο Εσωτερικών 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Bonus παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Ποιοι υπάλληλοι μπορεί να είναι δικαιούχοι, πώς γίνεται η επιλογή , ποιό το ύψος της ανταμοιβής

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών   Το νέο σύστημα κινήτρων και…

Υπουργείο Εσωτερικών 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για τον έλεγχο των αιτήσεων του Α΄ κύκλου κινητικότητας

Το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου Κινητικότητας για το 2024 και μετά τη…