Άρθρο Localit 09 Φεβρουαρίου, 2022

Ηράκλειο: Σύσκεψη για την αποκόλληση τμήματος της επένδυσης των Ενετικών Τειχών

Σύσκεψη, παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργου Ταβερναράκη συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μετά την αποκόλληση τμήματος της επένδυσης των Ενετικών Τειχών στην Πύλη Ιησού, το απόγευμα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου.

Παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, εξετάστηκαν οι τρόποι άρσης της επικινδυνότητας του σημείου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό επισκέφθηκε το σημείο της κατάρρευσης.

Ο Δήμαρχος, παρότι τα Τείχη δεν έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο, έδωσε άμεση εντολή για την αποκόλληση όλης της επένδυσης που έχει γίνει στην πρόσοψη της Πύλης Ιησού προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος νέας κατάρρευσης.

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνεργεία του Δήμου από την Τεχνική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, την Πολεοδομία καθώς και άνδρες της τροχαίας, προκειμένου να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες εργασίες αποκόλλησης και να παραδοθεί, το συντομότερο δυνατόν, στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…